- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija obeležava Dan zaštitnika otadžbine: Putin položio venac na Grob neznanog junaka u Moskvi

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin položio venac na Grob neznanog junaka
Predsednik Rusije Vladimir Putin položio venac na Grob neznanog junaka - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin na Dan zaštitnika otadžbine položio je venac na Grob neznanog junaka kod zidina moskovskog Kremlja i odao je poštu palim vojnicima.
Ruski lider je povodom današnjeg praznika uputio čestitke veteranima Drugog svetskog rata i vojnicima koji učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini. On je istakao da je Dan branilaca otadžbine svenarodni praznik koji simbolizuje herojsku istoriju ruske vojske i flote, neuništive veze između svih pokolenja branilaca otadžbine.
Putin je rekao da se ruski vojnici herojski i hrabro bore protiv neonacizma u Ukrajini, te da je neuništivo jedinstvo ruskog naroda zalog pobede Rusije.
On je dodao da će za vlast i dalje prioritet biti jačanje odbrambene sposobnosti Rusije i da će posebna pažnja da se posvećuje jačanju nuklearne trijade.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
RUSIJA
Putin čestitao Dan zaštitnika otadžbine: Moderna vojska i flota zalog bezbednosti i suvereniteta zemlje
Dan zaštitnika otadžbine je jedan od najvećih ruskih praznika, a pod tim imenom slavi se od 1993. godine. Za vreme Sovjetskog saveza bio je to Dan Crvene armije i flote. Nakon raspada SSSR-a, nastavilo se sa obeležavanjem praznika u Rusiji i još nekim republikama bivšeg Sovjetskog saveza (Belorusiji, Ukrajini i Kirgiziji).
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril na ceremoniji polaganja venaca na Grob neznanog junaka u Kremlju povodom Dana branilaca otadžbine - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2018
Zastave uvis: Danas je Dan zaštitnika otadžbine (video)
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala