- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin čestitao Dan zaštitnika otadžbine: Moderna vojska zalog bezbednosti i suvereniteta zemlje

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Dan zaštitnika otadžbine veteranima Drugog svetskog rata i vojnicima koji učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini.
Kako je rekao, to je svenarodni praznik koji simbolizuje herojsku istoriju ruske vojske i flote, neuništive veze između svih pokolenja branilaca otadžbine.
Praznik je odraz duboke zahvalnosti svima koji su se „ne štedeći sebe borili protiv neprijatelja za domovinu, za svoj narod“, istakao je on.
Ruski vojnici koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji herojski i hrabro se bore protiv neonacizma u Ukrajini, poručio je ruski predsednik.

„Sada se naši borci herojski bore protiv neonacizma koji je pustio korenje u Ukrajini, štite naše ljude na našim istorijskim teritorijama“, rekao je Putin.

Neuništivo jedinstvo ruskog naroda je zalog pobede Rusije, poručio je Putin.
„Dragi prijatelji, naš narod veruje u nas, u branioce Rusije, u našu pouzdanost, odlučnost, predanost otadžbini i zakletvi. Milioni ljudi iskreno, iz srca, pomažu borcima na prvoj liniji fronta i to neuništivo jedinstvo je zalog naše pobede“, rekao je on.

Jačanje odbrambene sposobnosti Rusije ostaje prioritet

On je dodao da će za vlast i dalje prioritet biti jačanje odbrambene sposobnosti Rusije.
"Moderna efikasna vojska i flota su zalog bezbednosti i suvereniteta zemlje, garancija njenog stabilnog razvoja, njene budućnosti i zbog toga ćemo i dalje prioritetnu pažnju poklanjati jačanju odbrambene sposobnosti", naglasio je on.
Prema njegovim rečima, nakon što nuklearna podmornica "Imperator Aleksandar III" uđe u sastav ruske flote udeo modernog naoružanja i tehnike u okviru pomorskih strateških nuklearnih snaga biće 100 odsto.
Putin je najavio da će još tri slične podmornice postati deo flote u narednim godinama.

Nastavlja se jačanje nuklearne trijade

Rusija će nastaviti da posebnu pažnju posvećuje jačanju nuklearne trijade, naglasio je Putin.
On je najavio da će tokom ove godine Rusija početi masovne isporuke hiperzvučnih raketa "Cirkon".
Prvi lanseri raketnog sistema „Sarmat“ sa novom teškom raketom stupiće na borbeno dežurstvo 2023. godine, dodao je Putin.
„Ove godine prvi lanseri raketnog sistema ‘Sarmat’ sa novom teškom raketom stupiće na borbeno dežurstvo. Nastavićemo serijsku proizvodnju hipersoničnih raketa ‘Kinžal’ vazdušnog baziranja i početi masovne isporuke hipersoničnih raketa ‘Cirkon’ morskog baziranja“, istakao je ruski lider.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala