- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković, voda i pukotine – poznati trener objasnio dominaciju Srbina

© AP Photo / Fiona HamiltonNovak Đoković sa
Novak Đoković sa - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Pratite nas
Boris Beker je jednom prilikom rekao Andrei Petković da je Novak Đoković kao voda i da je - nepobediv. Nekadašnji australijski teniser, a danas uvaženi stručnjak, Daren Kejhil, potpuno se slaže sa teorijom Nemca i hvali stil igre legendarnog Srbina.
Đoković je osvojio desetu titulu na Australijan openu i izjednačio se sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih grend slemova (22). Trijumf u Melburnu mu je značio više nego ostali zbog prošlogodišnjeg hapšenja i deportacije iz Australije usled statusa nevakcinisanog protiv korona virusa.
Gostujući u jednom australijskom teniskom podkastu, Kejhil nije krio divljenje Novakovoj sposobnosti da prosto „uništi“ igru protivnika i pohvalio ga zbog kretanja na terenu i profesionalizma.

„Čuo sam jednom kako Andrea Petković i Beker opisuju Novaka da je kao voda jer možeš da ga dotakneš, ali ne možeš da se uhvatiš za njega. I pretpostavljam da je to vrlo dobar termin za opisivanje Đokovića, jer on uvek pronalazi način da prođe kroz svaku pukotinu i iskoristi manu rivala. Njegovo kretanje i profesionalizam su posebna priča“, istakao je Kejhil.

Australijanac, inače trener Italijana Janika Sinera, kaže da nikada nije video sportistu kao što je Đoković koji se na tako poseban način stara o svom telu.

„Pomenuo sam Federera kao preteču top tenisa, zbog svega onoga što je uradio pre 15 godina i što je potom radio u dugom vremenskom periodu. Međutim, ovi momci, Novak i Nadal, su sve odveli na potpuno novi nivo, posebno Đoković. Nikada nisam video da neko tako vodi računa o svom telu, kao Srbin“, dodao je Kejhil.

Novak Đoković i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Sašina iskrena poruka Novaku – „Nemac sam, ali čestitam“
Kovid restrikcije u SAD trebalo bi da budu ukinute 11. maja, što znači da bi Novak mogao da učestvuje u septembru na US Openu.
„Mislim da će ponovo situacija biti Novak sam protiv svih ostalih i ove godine. Ako moram da prognoziram, rekao bih da će uzeti tri grend slema u 2023. Sve je bolji u 35. godini. Ranije je morao da gleda Federera i Nadala i pokušava da ih stigne, ali potom su sva trojica počeli da motivišu jedni druge. Novak sada ima naspram sebe Cicipasa i Alkarasa, mlade tenisere koji ga motivišu i guraju još jače ka novim uspesima“, zaključio je Daren Kejhil.
Inače, najbolji teniser sveta Novak Đoković je za danas od 14 časova najavio obraćanje srpskim medijima, a direktan prenos možete da pratite na Sputnjiku.
Šuai Peng, Kina, teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
SPORT
Drama u Kini i dalje traje: teniseri se vraćaju – ali šta je sa teniserkama?
Novak Đoković i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Grk iskreno o porazima i Đokoviću – kako je propatio i preboleo
Centralni teren, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Rusi stižu na Vimbldon? Britanci dobili „ponudu koju ne mogu da odbiju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala