- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drama u Kini i dalje traje: teniseri se vraćaju – ali šta je sa teniserkama?

© AFP 2023 / ERIC FEFERBERGŠuai Peng, Kina, teniserka
Šuai Peng, Kina, teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Pratite nas
Teniski turniri za muškarce u Kini ponovo će se igrati posle tri godine pauze zbog pandemije korona virusa, ali teniserke i dalje neće biti u mogućnosti da igraju u toj zemlji zbog slučaja nestale Šuai Peng.
Teniseri i teniserke čak tri godine nisu igrali turnire u Kini, a ove jeseni će konačno doći do promena, međutim, samo za muškarce.
Tereni i objekti renoviraju se i spremaju za četiri turnira odnosno Šangaj iz serije 1000, Peking iz serije 500, kao i Čengu i Džuhaj iz serije 250. Na turniru u Šangaju Novak Đoković je osvajao trofej čak četiri puta, a poslednju titulu osvojio je 2018. godine.
Dobre vesti za muški tenis, ali za ženski ih i dalje nema. VTA još uvek neće organizovati turnire u Kine zbog teniserke Šuai Peng koja je pre nekoliko godina optužila kineskog političara za zlostavljanje, posle čega je nestala.
VTA je još tada obustavila sve turnire u Kini, a Šuai Peng se potom pojavila i demantovala svoju tvrdnju. Situacija je ostala nejasna jer se teniserka ne oglašava više, a navodno posle skandala nije napuštala zemlju.
Šuai Peng je potom objavila i da završava karijeru, ali VTA je istakla da se turniri neće igrati dok se oni lično ne uvere da je teniserka dobro i ne razgovaraju sa njom.
Problem otkazivanja ženskih turnira u Kini je i materijalne prirode, jer je trebalo da teniserke upravo u toj zemlji igraju Završni masters na kraju godine.
Novak Đoković i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Sašina iskrena poruka Novaku – „Nemac sam, ali čestitam“
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Od Novaka ni traga – a Nadal hoće da pokloni nagradu: „Mesi, ti je zaslužuješ“
Novak Đoković i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Grk iskreno o porazima i Đokoviću – kako je propatio i preboleo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala