- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jedan „Evropljanin“, bez „Amerikanaca“ i večitih, ali nema brige za Srbiju – tu su njeni Rusi

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaSrpski košarkaš Nikola Milutinov – CSKA Moskva
Srpski košarkaš Nikola Milutinov – CSKA Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije sprema se za meč protiv Grčke u kom bi pobedom obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo. Selektor Svetislav Pešić ne može da računa na NBA igrače, može samo na jednog evroligaškog, nema ni igrače Crvene zvezde i Partizana na raspolaganju, ali ima dva iz ruskog CSKA - Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca.
Zbog svega navedenog, Milutinov i Davidovac biće među vodećim igračima nacionalnog tima u utakmici protiv Grčke gde sve može da bude završeno.
Koliko su oni bitni za reprezentaciju Sputnjiku je govorio Svetislav Pešić.
„Puno će nam značiti, to su dva iskusna igrača, kao i neki drugi. Mi na njih možemo samo da računamo za prvu utakmicu, za drugu nisu dobili odobrenje jer imaju VTB kolo, moraće da se vrate u Moskvu. Ali biće tu za Grčku", rekao je Pešić i dodao da ne zna još da li će se košarkaši Crvene zvezde i Partizana priključiti ekipi posle meča sa Grčkom, za utakmicu sa Velikom Britanijom.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Srbija „osakaćena“ u Grčkoj – juriš bez „motora“ na Mundobasket
Dakle, reprezentacija Srbije nije dobila nikakvu pomoć iz Amerike kada su u pitanju NBA igrači, dobila je Ognjena Jaramaza kao jedinog igrača iz Evrolige, pa čak i Crvena zvezda i Partizan, kao dva vodeća kluba naše zemlje, nisu dali igrače za prvi meč, ali...
Jeste ruski CSKA!
I verovatno će u Milutinovu i Davidovcu Srbija imati najveće pojačanje pred meč koji može da odvede naš nacionalni tim na Svetsko prvenstvo.
Milutinov je igrač koji već godinama spada među najbolje centre Starog kontinenta, a u Bei u redovima ruskog kluba pruža fantastične partije u kojima pokazuje da ima i poene u rukama, ali i skokove.
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Sputnjik je najavio, a Srbija dočekala pomoć iz Moskve – Pešić: „Puno će nam značiti“
Sa druge strane, Dejan Davidovac je godinama igrama u Crvenoj zvezdi pokazivao kvalitet, a sada je to u Rusiji samo nadogradio radeći pod trenerskom palicom Emila Rajkovića.
O pomoći koju će reprezentacija imati od Milutinova i Davidovca govorio je i njihov saigrač Marko Jagodić-Kuridža odgovarajući na pitanje Sputnjika.

„Znači nam što su Milutinov i Davidovac tu. Sigurno je da su to dobri igrači i da će puno da nam znače. Za razliku od nekih prošlih prozora nema nekih važnih igrača. Ali, sada su oni tu, svako ko je tu mora da da makskimum i znamo šta nam je cilj", rekao je Kuridža.

Šta se dešava sa evroligaškim srpskim igračima i sa večitim beogradskim rivalima?
„Imamo situaciju da od igrača iz Evrolige može da igra samo Jaramaz. Španski klubovi ne puštaju svoje igrače, ostali imaju takođe redovno kolo koje igraju...Još je neizvesno. Pričali smo sa ljudima iz Crvene zvezde i Partizana, to su bili dobri razgovori. Nisu bili u mogućnosti da puste igrače jer imaju važne utakmice u Evroligi. U novembru je bila drugačija situacija, sada je borba za plej-of. Svaka pobeda ili poraz može da odluči njihovu sudbinu, to nam je jasno. Pričalo se o mogućnosti da se neko od igrača priključi za drugu utakmicu, ali o tome dok dođe vreme", rekao je Pešić.
Dakle, Srbija će na pogon dvojke iz Moskve napasti plasman na Svetsko prvenstvo.
Za to je potrebna ili pobeda protiv Grčke u Atini ili pobeda protiv Velike Britanije u Beogradu.
Čak postoji opcija da se Orlovi plasiraju i sa dva poraza, ali nećemo o tome ni da razmišljamo.
Kada je najvažnije i kada se lomi da li će Orlovi otići na Svetsko prvenstvo, ruski CSKA je imao razumevanja i poslao je dvojicu veoma bitnih igrača za Srbiju.
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Sputnjik je najavio, a Srbija dočekala pomoć iz Moskve – Pešić: „Puno će nam značiti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala