- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija „osakaćena“ u Grčkoj – juriš bez „motora“ na Mundobasket

© Foto : FIBAVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije biće desetkovana u izuzetno važnom meču sa Grčkom u petak od 18 časova u Atini za odlazak na Svetsko prvenstvo. Selektor Svetislav Pešić neće moći da računa na prvog plejmejkera Vasilija Micića, kao ni na košarkaše Crvene zvezde i Partizana.
Igrači večitih neće biti na raspolaganju strategu Orlova, kao ni košarkaši koji nastupaju za evroligaške ekipe.
Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Uroš Trifunoć, neće moći da pomognu Srbiji u prvoj meč lopti za odlazak na Mundobasket.
Srbiju pobeda deli od odlaska na Svetsko prvenstvo, i ekipu bi u prvom meču odluke protiv Grčke u Atini, trebalo da predvode Stefan jović, Marko Jagodić-Kuridža, Dušan Ristić, Marko Jeremić.
Lošu vest da ni Vasilije Micić neće biti na raspolaganju Orlovima potvrdio je tim-menadžer našeg naciolanog tima Nebojša Ilić.
Iako je prvobitno na širem spisku Srbije za meč sa Grčkom i poslednji kvalifikacioni prozor bio Vasilije Micić, on ipak neće konkurisati za izuzetno bitan meč sa Grcima.
„Igramo u petak od 18 časova u Atini i idemo na pobedu. Grčka će biti u izmenjenom sastavu kao i Srbija, jer evroligaške ekipe ne puštaju igrače da igraju u ovim prozorima. Dobra je atmosfera, okupili smo se i u četvrtak krećemo put Grčke. Pokušaćemo da obezbedimo plasman na Svetsko prvenstvo. Očekuje nas težak meč protiv Grka. Nadam se da već u petak uveče možemo da budemo malo spokojniji i da opušteniji dočekamo Veliku Britaniju u ponedeljak. Micić zbog obaveza prema klubu ne dolazi, Zvezda i Partizan takođe imaju obaveze u Evroligi. Ostavili su zeleno svetlo za sve te igrače od vikenda, za meč sa Velikom Britanijom", rekao je Nebojša Ilić gostujući na RTS-u.
Letonija je već obezbedila učešće na SP iz naše kvalifikacione grupe, a čekaju se još dva putnika, jer tri tima idu dalje. Srbiji u preostala dva meča (Grčka u petak, V. Britanija u ponedeljak), treba pobeda da bi se ispunio cilj.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Željko Obradović i Dalas Mur - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Moskovljani su u Beogradu našli „ubojito oružje“
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Jokićev trener o odigranom Ol-staru: Najgora utakmica u istoriji košarke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala