- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sputnjik je najavio, a Srbija dočekala pomoć iz Moskve – Pešić: „Puno će nam značiti“

© Sputnik / Strahinja KlisarićNikola Milutinov
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Konačno dobre vesti na okupljanju košarkaša Srbije pred meč odluke sa Grčkom u Atini za odlazak na Svetsko prvenstvo. Baš kao što je Sputnjik najavio, Orlovi će imati na raspolaganju duo iz CSKA Moskve – Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca.
U danu kada je stigla potvrda i loše vesti da će Srbija biti desetkovana u Atini u petak od 18 časova, kada ima prvu meč loptu za odlazak na Mundobasket, stigla je i jedna dobra vest.
Iz Moskve je, kao što je Sputnjik najavio, stiglo „zeleno svetlo“ da dvojica ozbiljnih košarkaša – Nikola Milutinov i Dejan Davidovac, budu na raspolaganju Srbiji i Svetislavu Pešiću u izuzetno bitnom meču.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Srbija „osakaćena“ u Grčkoj – juriš bez „motora“ na Mundobasket
U slučaju da Srbija savlada Grčku, koja će takođe nastupiti u izmnjenom sastavu, Orlovi će iz Atine obezbediti vizu za Svetsko prvenstvo. U suprotnom, krucijalan će biti meč u ponedeljak kada Orlovi na svom terenu budu ugostili Veliku Britaniju.
Među prisutnima na okupljanju i na prvom treningu košarkaške reprezentacije Srbije odrađenom u Pioniru, pojavili su se i pomenuti Dejan Davidovac i Nikola Milutinov. Bio je tu i Ognjen Jaramaz.
Na prozivci Svetislava Pešića osim Milutinova, Davidovca i Jaramaza, pojavili su se: Stefan Jović, Aleksa Radanov, Marko Jagodić-Kuridža, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nemanja Dangubić, Marko Pecarski, Aleksa Uskoković, Nemanja Đurišić, a naknadno je pozvao i talentovani košarkaš FMP-a Nikola Šaranović.
Svetislav Pešić obratio se medijima pred mečeve odluke na putu ka Mundobasketu.
"Predstavljamo vam ekipu koja se priprema za utakmicu protiv Grčke. Juče smo držali prvi neki trening u kompletnom sastavom, ekipa koju vidite. Očekuje nas jedna vrlo teška utakmica protiv jednog izuzetno motivisanog tima. Oni već duže vreme igraju zajedno, igrali su protiv Letonije. To su sve izvanredni igrači, naravno nisu NBA kvaliteta, ali odličan kvalitet. Jedna vrlo agresivna ekipa sa jakom odbranom, moraćemo dobro da se pripremimo. Nemamo puno vremena, to je to. Pokušaćemo iz ove situacije da izvučemo maksimum da uzmemo sudbinu u svoje ruke", rekao je Pešić.
Zdravstveni bilten je na najvišem nivou otkrio je Pešić.
Ovi momci koji su ovde su fizički dobro, nema povreda. Za sada je sve to zadovoljavajuće.
Na pitanje Sputnjika koliko znači Srbiji što će moći da računa na Milutinova i Davidovca, selektor Svetislav Pešić je odgovorio:
„To će nam puno znčaiti, to su dva iskusna igrača, kao i neki drugi. Mi na njih možemo samo da računamo za prvu utakmicu, za drugu nisu dobili odobrenje jer imaju VTB kolo, moraće da se vrate u Moskvu. Ali biće tu za Grčku", rekao je Pešić i dodao da ne zna još da li će se košarkaši Crvene zvezde i Partizana priključiti ekipi posle meča sa Grčkom, za utakmicu sa Velikom Britanijom.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Srbija „osakaćena“ u Grčkoj – juriš bez „motora“ na Mundobasket
Željko Obradović i Dalas Mur - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Moskovljani su u Beogradu našli „ubojito oružje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala