- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Broje Novakove godine i čekaju njegov kraj

© AP Photo / Dita AlangkaraNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
Pratite nas
Kako vreme prolazi mnogima je sve jasnije da ne mogu da pobede Novaka Đokovića, pa im preostaje samo da sačekaju da biologija učini svoje i da Novak završi karijeru. O tome je govorio i Fransisko Serundolo, koji misli da je Srbinu u karijeri ostalo još par godina.
Argentinac ističe da se zlatna era tenisa, ona koju su vodili Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, privodi kraju.
Dve decenije su pomenuti majstori dominirali, ali Serundolo ističe da je 35-godišnjem Novaku ostalo još par godina vrhunske karijere.
„Nova generacija dolazi do najviših pozicija. Na najvećim turnirima se pojavljuju finalisti kao što su Karlos Alkaras i Danil Medvedev. Era Nadala, Federera i Đokovića se završava, iako je Đokoviću ostalo još par godina“, kaže Serundolo.
Zatim dodaje...
„Ovo je dobar momenat za tenis zato što više ništa nije nemoguće. Pre nekoliko godina su se četvorica, petorica ili šestorica vrhunskih igrača borili, bilo je nemoguće eliminisati ih sa grend slema. Sada se menja situacija, tu su Alkaras, Cicipas, Rud... Mnogi igrači koji su mojih godina.“
Ipak, posle svega Argentinac je pokazao poštovanje prema Đokoviću.
Ko je najbolji na svetu?

„Najbolji igrač, broj jedan i šampion poslednjeg grend slema. Impresivan je zato što i pored svega što je osvojio i dalje želi da igra i da osvaja. Mnogo ga poštujem. Dobro je za tenis da bude na ovom nivou, da nastavi mnogo da iziskuje od nas ostalih. Ako želimo da ga pobedimo, moramo da radimo i da napredujemo“, zaključio je Serundolo.

Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Koliko god rekorda da Novak obori, oni će naći jedan koji nije
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Moskovljanka na meti napada – gotovo godinu dana kasnije
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
„Španski tajfun“ se vratio i korak bliže je Medvedevu i Nadalu
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala