- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rikardo se raspucao – bledi Partizan uzvratio Spartaku za jesenji šamar

© Foto : FK Partzian / Miroslav TodorovićRikardo Gomeš, Partizan - Spartak, Superliga
Rikardo Gomeš, Partizan - Spartak, Superliga - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana savladali su kao gosti Spartak u Subotici sa 2:1 u meču 22. kola Superlige i odlepili se ekipi TSC u borbi za drugo mesto na četiri boda razlike.
Crno-beli su se tako revanširali Subotičanima za jesenji šok u Humskoj i poraz od 1:0, zahvaljujući dvostrukom strelcu Rikardu Gomešu.
Napadač rodom sa Zelenortskih ostrva pogađao je mrežu domaćina u 41. i 67. minutu, dok je na drugoj strani strelac za Spartak bio Petar Stanić, vezni fudbaler Zvezde na pozajmici u Subotici, u 54. minutu.
Partizan je totalno dominirao u prvih 45 minuta, ali izabranici Gordana Petrića nisu iskoristili brojne prilike koje su imali. Svih pet udaraca na gol išli su u okvir gola, ali se istakao čuvar mreže domaćih.
Ipak, Mišo Dubljanić ništa nije mogao u finišu prvog dela, kada je Menig proigrao Gomeša, a ovaj majstorski pogodio suprotan ugao za vođstvo crno-belih u 41. minutu.
Partizan je u nastavak ušao opušteno, što su domaćini iskoristili. Igrao se 54. minut, lopta je došla u kazneni prostor do Šimure, a Japanac je odložio ka Staniću koji je, uz pomoć odbrambenih igrača crno-belih, pogodio za 1:1.
Partizan je nekoliko minuta kasnije imao veliku šansu za novo vođstvo, ali je Urošević pogodio stativu. Ipak, nije se dugo čekalo na novi gol i opet je strelac bio Rikardo koji je u 67. minutu posle odbitka sproveo loptu u mrežu za konačnih 2:1.
Do kraja meča Spartak je napadao, ali nije uspeo da napravi ozbiljnije prilike, pa su crno-beli došli do nove pobede, 15. u sezoni i dobre uvertire za revanš sa Šerifom.
Plasman obezedio Sofascore
Trener crno-belih Gordan Petrić - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Trener Partizana uzburkao javnost: „Još nismo skinuli gaće“
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Totalna renesansa Dušana Silnog – Srbin dominirao u novoj pobedi Ajaksa
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Šokirao je Stankovića pa zaplakao zbog Mihajlovića: „Verujem da mi je on pomogao da postignem gol“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala