- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Oko Novaka je crni oblak“ – patili su zbog Federera, a lagali o Đokoviću

© AP Photo / Kin CheungNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Majk Nakadžima, nekadašnji direktor Najkija u knjizi „Rodžer Federer efekat“, bavio se pored Švajcarca i njegovim rivalima, a posebno je zanimljiv segment o objašnjenju zašto slavna kompanije nije sarađivala sa Novakom Đokovićem. Prema rečima Nakadžime oko Novak je uvek „crni oblak“ što Najku nije odgovaralo. Međutim, istina je drugačija.
Najkova oprema sinonim je za sportiste koje su stekle epitet velikih zvezda, a jedan od najslavnijih je Rodžer Federer koji je tokom najvećeg dela karijere prezentovao ovu kompaniju i doneo joj je izuzetan publicitet.
Sa druge strane, kada je 2011. godine Novak Đoković postao prvi reket sveta i počeo da ređa uspehe i samo niže Grend slemove na njemu i dalje nije bilo Najk majice, patika i ostale opreme.
Majk Nakadžima kaže da je jedan od razloga zašto kompanija nije sarađivala sa srpskim asom „crni oblak“ koji je često oko njega.

„Mogao jeda bude najuspešniji teniser ikada, ali oko njega je uvek crni oblak. Kao da ga navlači na sebe. Pogodio je linijskog sudiju na US Openu 2020. godine i diskvalifikovan je. Dešava se, valjda, ali zašto se to uvek dešava Novaku? Ili cela kontroverza oko vakcinacije.Sada, kao brend: da li želim da stojim iza nekoga ko uvek ima kontroverze oko sebe? Ili želim da idem sa sportistom sa čistim imidžom?“, rekao je Nakadžima, ali istina je malo drugačija.

Pre nego što se dogodila neprijatna situacija na US Openu i pre nego što se pojavio korona virus, Najk je u nekoliko navrata pokušao da sarađuje sa Novakom.
Najbolji ponudu dobio je 2017. godine međutim, tada je prihvatio materijalno lošiju ponudu brenda „Lakost“ jer mu je ta kompanije obezbedila da bude njihova najpoznatija sportska zvezda.
Posle isteka ugovora, u jeku skandala zbog vakcine „Lakost“ je stao uz srpskog tenisera i ponudio novu saradnju.
Sa druge strane, Najk je dobio hladan tuš i od Rodžera Federera godinu dana posle Novakovog odbijanja. Švajcarac je odlučio da počne saradnju sa brendom „Uniklo“.
„To nikada nije trebalo da se dogodi. Pustiti tako nekoga, to je grozota. Rodžer Federer je trebalo da pripada Najkiju do kraja svoje karijere. Baš kao Majkl Džordan, Lebron Džejms, Tajger Vuds. On je u društvu najvećih sportista svih vremena u Najkiju. Jako sam razočaran, to nije bila moja odluka“, otkrio je Nakadžima povodom odlaska Federera.
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Hrvat rođen u Beogradu oduševio svet – tražio slobodan dan u firmi pa pobedio Amerikanca
Aleksandar Bublik - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
„Bivši Rus“ polomio tri reketa, pa izgubio živce: „Tenis je glup sport“
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Španac se vratio i priznao: Bilo mi je teško da gledam Novaka kako mi uzima prvo mesto – on je Bog!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala