- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španac se vratio i priznao: Bilo mi je teško da gledam Novaka kako mi uzima prvo mesto – on je Bog!

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Posle povrede koju je zaradio neposredno pred početak Australijan opena Karlos Alkaras vraća se na teren i to sa ciljem da ponovo preuzme prvo mesto od Novaka Đokovića. Pred početak turnira u Buenos Ajresu Alkaras je za argentinske medije priznao da mu je bilo izuzetno teško da gleda kako se srpski as vraća na tron.
Govorio je mladi španski as ranije da mu prvo mesto nije primarni cilj, što je potvrdio i Huan Karlos Ferero, njegov trener, ali po povratku na teren u Buenos Ajresu Alkaras je promenio mišljenje.
Kako ističe bilo mu je teško da gleda kako mu Novak Đoković preuzima lidersku poziciju i sada mu je glavni cilj da ponovo bude broj jedan.
„Bilo mi je baš teško jer sam propustio Australijan open. Bilo mi je teško da gledam TV i kako mi Đoković uzima prvo mesto na ATP listi. Bilo je jasno da će mi to biti oduzeto pre ili kasnije, teško je održati se na tom mestu... Sada mi je cilj da to povratim“, rekao je Alkaras.
Španac međutim nije imao lošu reč za Novaka, već ga je uporedio sa „Bogom“.
„On nema slabosti. Svaki udarac je neverovatan. Njegovo fizičko stanje je neverovatno, njegovo mentalno stanje je neverovatno. On je kao bog i divim mu se godinama ostaje na istom nivou, ostaje na vrhu . Zaista je teško i divim se tome“, istakao je španski teniser.
Alkaras ove sezone prvi put izlazi na teren u Buenos Ajresu, a prvi protivnik će mu biti Laslo Đere, srpski teniser.
Ukoliko povratak talentovanog Španca bude toliko uspešan da on stigne do trofeja u Argentini time bi se opasno približio Đokoviću na ATP listi, a posle toga mu se put tek otvara.
Alkaras će se vratiti na prvo mesto ukoliko osvoji Masters u Indijan Velsu na kom Novak i dalje nema dozvolu da igra jer ne može da uđe u Sjedinjene Američke Države kao nevakcinisani stranac.
Srpski teniser Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Spektakularan preokret u Buenos Ajresu – Srbin ućutkao Argentince
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Đokoviću pomaže stari prijatelj koga medicina „ne priznaje“: „Briga me, video sam da tretmani deluju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala