- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đokoviću pomaže stari prijatelj koga medicina „ne priznaje“: „Briga me, video sam da tretmani deluju“

© AP Photo / Kelly BarnesNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, otputovao je u Milano u posetu hirurgu Žan-Pjeru Mersemanu kako bi dobio neophodnu pomoć u saniranju povređenog mišića zadnje lože leve noge, ali sasvim sigurno i dodatne savete od jednog nesvakidašnjeg medicinskog radnika.
Đoković je odlučio da ode u Italiju i poseti doktora koji mu je pre nekoliko godina pomogao da se oporavi od teške i duge povrede desnog lakta.
Italijanski mediji prenose da će se Đoković kratko zadržati u Milanu posle čega će se vratiti u Beograd.
Pred Đokovićem su pripreme za prolećni deo sezone, sa pripremama je već startovao, a u tome mu pomažu i dvojica Italijana, trener atletskih šampiona Marko Paniči i fizioterapeut Klaudio Cimalja.
Đoković ima za cilj da u što boljoj formi otputuje u Dubai gde će od 27. februara igrati na turniru iz serije 500.
Istovremeno, potvrđeno je da će Novak nastupiti na Masters turniru u Monte Karlu, a malo je verovatno da će dobiti medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv virusa korona za učešće na takmičenjima u Indijan Velsu i Majamiju.

Ko je stari prijatelj?

Merseman je Belgijanac i već godinama je prisutan u sportu, a za njega se prvi put čulo u slučaju legendarnog argentinskog fudbalera Fernanda Redonda, koji je imao velike probleme posle transfera iz Reala u Milan vrednog 30 miliona evra.
Redondo je tokom treninga u Milanu, gde je angažovan Merseman, pokidao mišić i to hodajući na traci.
„Nikada nisam video ovako nešto, a bio je u perfektnom stanju. Nikada nisam čuo ranije za takav slučaj, a on se nikada više nije vratio u punu formu“, govorio je Merseman.
Kako ne bi dobili slične slučajeve u budućnosti, čelnici Milana su doktoru Mersemanu, koji ima privatnu kliniku u Komu, ponudili trajnu saradnju što je on i prihvatio, koristeći svoju tehnologiju kako bi predvideo i tretirao povrede.
Potpuno neverovatan je slučaj fudbalera Klarensa Sedorfa, kome je problem sa preponama rešio vađenjem umnjaka?!

„Mnoge moje metode nisu prihvaćene u zvaničnoj medicini, ali me briga za to, ja sam video rezultate i da ti tretmani deluju. Uradili smo preko milion testova u Molanu, naši matematičari i inženjeri su razvili formulu koja ima veliki uspeh u predviđanju i tretiranju povreda“, istakao je Merseman.

U svom porfoliju Merseman ima navode o tme da koristi alternativne medicinske principe, kiropraktiku, kineziologiju i psihologiju, za šta veruje da može da produži trajanje profesionalne karijere.
„Kada bi igrač trebalo da ide u penziju? Mislim oko četrdesete godine, a nekada je granica bila 34“, govorio je Merseman i za to postoji potvrda jer su pod njegovom kontrolom Alesandro Kostakurta i Paolo Maldini igrali do 41.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Na pomolu novi duel Đokovića i Nadala – hoće li se ponoviti 2013. godina?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala