- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakularan preokret u Buenos Ajresu – Srbin ućutkao Argentince

© AP Photo / Christopher KatsarovSrpski teniser Dušan Lajović
Srpski teniser Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Srpski teniser Dušan Lajović eliminisao je Argentinca Sebastijana Baeza sa turnira u Buenos Ajresu. Srbin je posle velikog preokreta savladao domaćeg igrača u tri seta - 3:6, 7:6, 6:3, pa će se u osmini finala sastati sa još jednim Argentincem, Kamilom Ugo Karabelijem.
Opet je Lajović slavio posle velikog preokreta. Izgledalo je da će Dušan brzo da se „čekira“ za povratak kući pošto je Baez imao vođstvo od 1:0 u setovima i 5:3 u drugom, ali se momak iz Kordobe spetljao i prokockao priliku za trijumf.
Meč je počeo sa četiri vezana brejka dok Argentinac, uz precizan drop-šot, nije uspeo da sačuva svoj servis u petom gemu. Sjajnim udarcima, posebno paralelalma, zadavao je probleme Lajoviću i napravio brejk za 5:3 posle koga je poveo u setovima.
I u drugom setu smo gledali brejkove u prva tri gema, ali je ovog puta Sebastijan stigao do prednosti od 3:1. Izgledalo je da će Argentinac završiti posao kada je na semaforu stajalo 5:3, ali je servirajući za meč, Baez napravio čak četiri neiznuđene greške, omogućio brejk Lajoviću, i odveo meč u taj-brejk.
A šta reći tek za propuštenu priliku Argentinca u tom taj-brejku. Vodio je Baez sa 4:1 i imao dva servisa i priliku da ipak reši duel sa Lajovićem u svoju korist. Ali opet nije imao dovoljno samopouzdanja, pa je Dušan posle sjajnih servisa, dobio šest vezanih poena i sa 7:5 u taj-brejku izjednačio u setovima.
Posle tog poklona u finišu drugog seta Lajović je rešio da dotuče Argentinca u trećem. Razočarani Baez nije mogao da pronađe ritam, doživeo je kolaps i omogućio Lajoviću prednost od 4:0 posle koje nije bilo nazad. Dušan je dobio treći set odluke sa 6:3.
Protivnik Srbinu u osmini finala turnira u Buenos Ajresu biće još jedan domaći igrač, Kamilo Ugo Karabeli, trenutno 127. teniser sveta, a taj duel igra se kasno večeras.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Đokoviću pomaže stari prijatelj koga medicina „ne priznaje“: „Briga me, video sam da tretmani deluju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala