- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat rođen u Beogradu oduševio svet – tražio slobodan dan u firmi pa pobedio Amerikanca

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuka sa lopticama za tenis
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Izreka „Nikad nije kasno“ najveći je motiv Matiji Pecotiću, 33-godišnjem teniseru koji je odsustvovao sa posla kako bi upisao prvu ATP pobedu u karijeri. Rođeni Beograđanin šokirao je teniski svet pobedom nad Džekom Sekom u Delrej Biču, da bi oduševljeno tek stiglo kada se pročulo da je on zapravo direktor firme i da mu tenis nije primarno zanimanje.
Matija Pecotić, hrvatski teniser, rođen je 1989. godine u Beogradu, a dok je bio dete sa porodicom se preselio na Maltu gde je počeo da trenira tenis.
Do prve ATP pobede čekao je sve do 33. godine kada je kao 784. teniser sveta stigao na turniru u Delrej Biču gde je najpre morao da prođe kvalifikacije. Za plasman u glavni žreb pobedio je Stefana Kozlova i Tenisa Sandrgena, da bi onda najveće iznenađenje priredio u drugom kolu savladavši Džeka Soka, nekada Top deset igrača na ATP listi.
Pecotić je slavio rezultatom 3:6, 6:2, 6:2, da bi posle velike pobede otkrio da je za učešće na turniru morao da traži slobodne dane.
„Sok je bivši Top deset igrač sa mnogo teniskog iskustva, bio bih arogantan kada bih rekao da sam došao da pobedim, Nisam pao pod pritiskom i uspeo da pobedim. Morao sam danas da odem ranije sa posla, poslao sam mejl celoj ekipi. Šef me je pustio, moraću da tražim sutra još jedan slobodan dan“, rekao je hrvatski teniser posle prve ATP pobede u karijeri.
Pecotić je uz treniranje tenisa uspešno gradio drugu karijeru. Studirao je na Harvardu, da bi poslao direktor jedne kompanije čija se vrednost procenjuje na četiri milijarde dolara.
S obzirom da je pažnja bila usmerena na biznis i tu karijeru, Pecotić je tenis morao da ostavlja po strani, ali nikada načisto. Najbolji rezultat imao je 2015. godine kada je bio 205. teniser sveta.
Samo godinu dana ranije je uplovio u vode profesionalne vode tenisa, a posle skoro deceniju kasnije debitovao je za reprezentaciju Hrvatske.
Prvi put u timu Hrvatske našao se početkom godine kada je učestvovao na Junajted Kupu u Pertu odigrao dubl meč sa Petrom Marčinkom. Hrvatski par savladao je tada dublove iz Argentine i Francuske.
Posle fantastičnog početka u Delrej Biču Pecotić je ušao u prvih 600 tenisera sveta, a dodatno bi mogao da napreduje posle trećeg kola u kom ga čeka Markos Giron.
Ukoliko savlada Amerikanca, Pecotić bi mogao da se sastane sa Miomirom Kecmanovićem koji prethodno igra protiv Nuno Borgesa.
Aleksandar Bublik - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
„Bivši Rus“ polomio tri reketa, pa izgubio živce: „Tenis je glup sport“
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Španac se vratio i priznao: Bilo mi je teško da gledam Novaka kako mi uzima prvo mesto – on je Bog!
Srpski teniser Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Spektakularan preokret u Buenos Ajresu – Srbin ućutkao Argentince
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala