- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Duge pauze i urnebesni odgovori – Jokiću je za sreću dovoljno samo jedno

© AP Photo / David ZalubowskiLuka Dončić Nikola Jokić
Luka Dončić Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaški as, pokazao je još jednom Amerikancima i čitavom svetu koliko se razlikuje od nadmenih NBA zvezda. Skromni Somborac odgovarao je na pitanja novinara i pojedinih kolega, a upečatljiva je bila duga pauza i urnebesni odgovori.
Ali, takav je Nikola Jokić. Iskren, drugačiji, originalan, nenametljiv.
Zagrevanje je počelo nakon što su ga novinari pitali da li se oseća komforno s tim mikrofonom u ruci, dok je probao da ga prilagodi sebi, a u jednom trenutku ga je isčupao, što je izazvalo osmeh prisutnih.
Usledila je serija neobičnih pitanja, poput onog kada bi usledila apokalipsa kog bi od svojih saigrača poveo sa sobom, odnosno s kim bi imao najveće šanse da preživi, Jokić je napravio dugu pauzu, a zatim odgovorio:
Srpski MMA borac Aleksandar Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
„Džoker“ dotukao čeličnog Poljaka u Beogradu – jedan udarac šampiona tri kontinenta porazio Stošića
„Vlatka Čančara, on mi je ovde jedan od najboljih prijatelja. I verovatno Argona Gordona. Mogli bismo da iskoristimo njegovu snagu, ukoliko nešto teško treba da se podigne, pomeri. Ili ako bismo trebali da ulovimo neku životinju i da je pojedemo ili tako nešto“.
Kao najgoreg za tu situaciju, ponovo uz dugu pauzu i razmišljanje, čisto radi zabave, izdvojio je centra Deandrea Džordana.
A onda je konferenciju, odnosno dan za medije uoči Ol-star susreta (noć između nedelje i ponedeljka u 1.30) ukrasio nezvani gost Hose Alvarado, košarkaš Nju Orleansa. On je Jokića upitao za konje, koju vrstu najviše voli.
Prepoznao ga je Jokić i obradovao njegovom prisustvu na konferenciji za medije, to je bio jedan od onih spontanih momenata, koji su dali "dušu" čitavom događaju. Za one koji ne znaju ko je Hose Alvarado, u pitanju je plejmejker Nju Orleansa, koji za sve kaže da nije visok, da nije mišićav i atletski tim, da nema veliki raspon ruku, ali da ima srce koje niko ne može da izmeri.
Američke pripadnike sedme sile zanimalo je koji je Jokićev cilj po završetku karijere, šta će se truditi da uradi, a usledio je krajnje originalan odgovor.
Onako, u Jokićevom stilu.
„Trudiću se da ne koristim telefon kada okončam karijeru. Mogu da izdržim bez toga, neophodan mi je samo Jutjub kako bih mogao da pogledam konjske trke i to je sve.
Kada je najveći deo tereta profesionalne karijere u pitanju, srpski reprezentativac i dvostruki uzastopni MVP NBA lige, na putu da osvoji i treću vezanu individualnu titulu, ni tu nije imao dilemu:
„Mediji i slava", kratko i jasno je odgovorio centar Denvera, dodajući da je sa svim ostalim stvarima komforan, ali da mu je postalo naporno da često dugo govori pred medijima.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Mek Meklang - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
SPORT
Leteći anonimus šokirao Ameriku, a čovek koji uvek stiže na vreme „pocepao“ mrežicu /video/
Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Dobrićeva levica za Žućkovu levicu – Zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Sputnjik saznaje: Srbija na dobrom putu da dobije pomoć iz Moskve za duel sa Grčkom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala