- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Džoker“ dotukao čeličnog Poljaka u Beogradu – jedan udarac šampiona tri kontinenta porazio Stošića

© Foto : Jutjub / Sport ekspresSrpski MMA borac Aleksandar Ilić
Srpski MMA borac Aleksandar Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
Pratite nas
Aleksandar Ilić, srpski MMA borac poznat i pod nadimkom „Džoker“, ostvario je pobedu nad poljskim rivalom Marčinom Naruškom u beogradskoj Areni u okviru 69 večeri borbe u organizaciji Brejv.
Ilić je posle pet godina nastupio u rodnom Beogradu uz veliku podršku publike i vođstvo stručnog štaba na čelu sa Savom Lazićem, a senku na odličnu borbu neće baciti ni nepravedna odluka sudija da se pobednik odluči nejednoglasno.
Ilić je tokom 15 minuta teške borbe podeljene na tri runde zabeležio nekoliko briljantnih udaraca levom nogom koji su slali rivala na pod.
Naruška, iako 39-godišnjak, izdržao je silovite udare i žestoko namučio Ilića koji je tokom prve runde polomio levu podlakticu, a finiš je dočekao uz teško disanje i usporeno kretanje po oktagonu.
Poljak je koristio svoje šanse, zadavao udarce, upisivao poene, ali je i u nekoliko navrata bio neaktivan u parteru pa je sudija morao da vraća borbu na početak.
Ilić je pobedu posvetio porodici, saradnicima i Igoru Juriću, a potom pozvao publiku da podrži Darka Stošića, srpskog teškaša, ali - bezuspešno.
Kandidat za šampionsku titulu teške kategorije u prestižnoj organizaciji KSV iz Poljske poražen je od Šamila Gazijeva tehničkim nokautom posle svega 126 sekundi.
Nekada reprezentativac Rusije, sada predstavnik Bahreina, šampion u Evropi, Aziji i Africi, čak deset kilograma teži rival, ostvario je desetu uzastopnu pobedu u profesionalnoj konkurenciji bez poraza.
Stošiću je za utehu da je verovatno prvi borac koji je Gazijeva oborio na pod levim krošeom, ali je jedan aperkat bio dovoljan da srpskog takmičara deklasira iz borbe.
Sličan rezultat, nažalost, zabeležio je Aleksandar Terzić, porazom od hrvatskog takmičara Patrika Čelića koji je dominantnom predstavom potvrdio ozbiljan napredak za pokušaj plasmana u veće organizacije.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
MMA Beogradska arena - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Nina je verovala, a Srbija dočekala svetsko zlato – ješće se gibanica
Roman Kostomarov - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
Ruski šampion preživeo agoniju: „Čudo je što je živ“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala