- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novak je najbolji, a Nadal je istrošen“ – čuveni Italijan iznenadio i stao uz srpskog asa

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
Pratite nas
Novak Đoković posle osvajanja trofeja na Australijan openu ponovo se popeo na prvo mesto na tabeli, a prema mišljenju legendarnog Nikolo Pjetranđelija srpski as tu treba i da ostane, dok za njegovog najvećeg rivala Rafaela Nadala smatra da je istrošen.
Jedno od najvećih imena italijanskog tenisa Nikolo Pjetranđeli dobio je čast da na njegov 73. rođendan stadion „Foro Italiko“ u Rimu ponese njegovo ime. Tenis je napustio 1973. godine, ali samo kao igrač, dok je kao veliki ljubitelj nastavio da prati razvoj belog sporta i nova imena od kojih su najveće pečate ostavili Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.
Pjetranđeli nije uvek hvalio srpskog tenisera, ali posle ovogodišnjeg Australijan opena, slavni Nikolo ima samo reči hvale.
„Čak iako se ne dopada baš svima, Novak Đoković je trenutno najbolji igrač na svetu, dok mi Nadal deluje pomalo istrošeno“, rekao je Pjetranđeli.
Kada je reč o mladim italijanskim teniserima dvostruki šampion Roland Garosa smatra da se u prethodnom periodu najviše istakao Janik Siner, dok za Matea Beretinija smatra da nije previše fokusiran.
Janik Siner je trenutno najbolji italijanski teniser. Da znam da li će osvojiti Grend slem trofej kladio bih se na to. Čini mi se da je Beretini sebe više posvetio marketingu nego tenisu. Dobar je momak, ali je pomalo sličan Adrijanu Panati, fantastičan u rukama, ali noge ne rade kako treba“, pojasnio je Pjetranđeli.
Legendarni Italijan ne voli da govori o trci najboljeg tenisera svih vremena jer kako smatra svako je u svoje vreme bio šampion i velike su razlike između tenisa kakav je on igrao i ovog danas.
„Teško je porediti sadašnji tenis sa prošlim. Svet se promenio i normalno je da se promenio i tenis. Imam osećaj da kad novinari pričaju o 'modernom dobu' da ne znam šta je to. Šta znači moderna era? Svako je bio šampion u svoje vreme“, smatra Pejtranđeli.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Nadal ne ide u Ameriku: „Tužan sam, nije moguće da igram“
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Kecmanović preko Amerikanca do polufinala – Alkaras „dželat“ Srba
Najbolji teniser sveta osvojio US open drupgi put u karijeri - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Demokrate ne žele Đokovića u Americi – otkriveni su novi detalji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala