- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev se posle četiri meseca bori za trofej – Rus se vraća u društvo najboljih

© AP PhotoDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, plasirao se u finale turnira u Roterdamu posle fantastične pobede protiv Grigora Dimitrova, bugarskog tenisera, rezultatom 6:1, 6:2. Plasman u finalu Rusu je ponovo obezbedio mesto u Top deset najboljih tenisera sveta.
Posle važne pobede nad Feliksom Ože-Alijasimom, onaj stari Danil Medvedev, pun samopouzdanja izašao je na teren i protiv Grigora Dimitrova, a bugarski teniser nije bio u prilici da pokaže ni delić onoga što ume jer je Rus bio impresivan.
Start sezone bio je loš za Danila, ali se ruski teniser vratio u formu i tenisom kakav trenutno pokazuje u Roterdamu ponovo je jedna od najvećih pretnja svim ostalim igračima.
Plasman u finale doneo je Medvedevu od ponedeljka ponovo mesto u Top deset najboljih tenisera sveta, ali je možda još važnije što će se bivši broj jedan posle četiri meseca ponovo boriti za trofej.
Dimitrovu je za ceo meč dopustio samo tri gema! Imao je bugarski teniser brejk lopte, ali samo jedna za ceo prvi set bila je nedovoljna da zapreti Medvedevu. Drugi set delovao je malo napetije samo na početku jer su igrači razmenili po brejk, ali je Medvedev u šestom gemu preuzeo inicijativu i Dimitrovu ponovo oduzeo servis.
Situacija je mogla da se zakomplikuje jer je Rus morao da se suoči sa tri brejk lopte, ali u svakom tom ključnom poenu bio je na visini zadatka i ponovo pokazao koliko je talentovani defanzivac.
Rezultat pokazuje ubedljivu pobedu, međutim Danil je uz veliko poštovanje pozdravio Dimitrova i rekao da mu zadatak nije bio uopšte toliko lak koliko je izgledalo.
„Rezultat ne pokazuje koliko je meč bio fizički težak za obojicu. Srećan sam što sam se plasirao u finale“, rekao je Medvedev.
Od trenutka kada je u prvom kolu izgubio set od Alehandra Davidoviča Fokine, Medvedev je u osam setova izgubio samo 17 gemova i apsolutno zasluženo ušao u finale Roterdama.
Rus će se za trofej boriti protiv boljeg iz duela Talon Grikspor - Janik Siner, a to je ujedno ne samo njegovo prvo finale od početka godine već i od trofeja u Beču koji je osvojio u oktobru prošle godine.
„Da, osećam se odlično, ali razmišljam o finalu, tu su dvojica dobrih igrača protiv kojih mogu da igram. Definitivno ću gledati i jedva čekam vikend“, poručio je Medvedev.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Nadal ne ide u Ameriku: „Tužan sam, nije moguće da igram“
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Kecmanović preko Amerikanca do polufinala – Alkaras „dželat“ Srba
Najbolji teniser sveta osvojio US open drupgi put u karijeri - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SPORT
Demokrate ne žele Đokovića u Americi – otkriveni su novi detalji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala