- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ukrajinci provocirali, pa dobili batine“ – novi detalji tuče fudbalera u Turskoj

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaFutbol. FNL. Matč "Dinamo" - "Šinnik"
Futbol. FNL. Matč Dinamo - Šinnik - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
U javnost su isplivali novi detalji tuče između fudbalera ruskog Šinjika i ukrajinskog Minaja na pripremama u Turskoj. Čak je i gubernator Jaroslavskog regiona Mihail Evrajev nazvao korektnom reakciju ruskih fudbalera na „arogantno ponašanje“ Ukrajinaca.
Masovna tuča u hotelu u Antaliji u kome su se fudbaleri dva tima nalazili na pripremama, glavna je vest u Rusiji proteklih dana. Posle sukoba, obe ekipe su napustile hotel, a igrači Šinjika su na bezbednom u drugom hotelu.
Aleksandar Janković, trener, Kina - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Kinezi žele „srpskog Murinja“
Uprkos sukobu, klubovi za sve krive domaćine, jer su navodno menadžeri hotela namerno stavili ukrajinski i ruski klub u isti deo, iako su čelnici oba tima tražili da ne budu na istom mestu, u isto vreme.

Ukrajinci optužuju: Rusi su bili pijani

Ukrajinski mediji u prvi plan ističu verziju da je tuču isprovociralo neprikladno ponašanje ruskih fudbalera koji su, navodno, bili pod velikim dejstvom alkohola. Rukovodstvo Šinjika demantuje ove tvrdnje.

„Nije tačno da su igrači Šinjika bili pijani. Ne želim čak ni da komentarišem te gluposti. Jasno je da će uprava hotela i Ukrajinci na sve načine probati da se opravdaju. Hotel krivi nas za sve umesto da je obezbedio uslove za mirne pripreme. Neka bolje kažu kako smo uopšte došli u ovu situaciju da budemo u istom hotelu sa njima, rekao je Sergej Kulakov, generalni direktor Šinjika.

Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Ukrajinci napali Rusa – usledila je masovna tuča fudbalera u Turskoj

„Bori se za Rusiju“

Kao dokaz sukoba postoji samo kratak video na osnovu koga je nemoguće utvrditi činjenice. Defanzivac kluba iz Jaroslavlja Artjom Semejkin otkrio je detalje tuče.
Evo njegove verzije događaja:
„Samo sam se bacio u gužvu, bilo je tu oko 20 fudbalera. Naravno da nisam Herkules, ali kada mi neko vređa zemlju mislim da je nemoguće stajati po strani. Čim sam video nepristojno ponašanje, ustao sam da se borim za Rusiju. Momvi kažu da se radi o planiranoj akciji Ukrajinaca. Preplavili su našu zgradu, u liftu je izbila još jedna tuča. Naš mladi fudbaler se vraćao sam sa večere, nekolicina su ga napali u liftu, vređali i pretukli“, otkrio je Semeikin za „RB Sport“.
Situacija je odmakla daleko od sportskog terena. Čak su se i političari oglasili po ovom pitanju. Gubernator Jaroslavskog regiona Mihail Evrajev komentarisao i podržao reakciju fubalera Šinjika na ukrajinske provkacije.
„Momci su reagovali žestoko, ali korektno na arogantno ponašanje ukrajinskog tima i očitali im adekvatnu lekciju. Potpuno podržavamo naše momke“, napisao je Evrajev na Telegram kanalu.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Objavljen snimak napada ukrajinskih fudbalera na Ruse: „Stali smo iza napadnutog saigrača“

„Ne bi trebalo da bude preloma“

Tuča je izazvala toliku pažnju u svetu da su čak i sajtovi sukobljenih klubova, Šinjika i Minaja, prestali sa radom. Jasno je i da takvi sukobi mogu ostaviti ozbiljne posledice i na zdravlje sportista. Doktor kluba iz Jaroslavlja Garegin Agahanjan otkrio je stanje fudbalera koju su učestvoali u tuči.
„Naravno da svi preteruju sa pričama o velikim frakturama. Ne isključujem mogućnost neke marginalne frakture prsta na nozi kod dvojice fudbalera. Verovatno ste videli i Artema Semeikina na televiziji, zadobio je posekotinu na obrazu i oko mu je naduveno. To ga prolazi polako. Jedan fudbaler ima manju posekotinu uha, drugi se žali na povredu rebara. Prema kliničkoj slici, čini mi se da nema preloma. Sve je u redu, niko nije ozbiljnije povređen, ako imamu u vidu situaciju“, rekao je doktor Šinjika.
Za sada još nije poznato kada će povređeni igrači Šinjika moći da nastave sa treninzima. To će biti odlučeno posle sastanka medicinskog tima sa igračima. Rukovodstvo kluba je saopštilo da su brzo prebačeni u drugi hotel i da su dobili garancije sponzora da će im biti nadoknađeni svi gubici nastali posle sukoba.
Milan - Totenhem - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Trenutak koji se čekao punu deceniju – i novi rekord italijanskog fudbala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala