- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kinezi žele „srpskog Murinja“

© AFP 2023 / NICOLAS LAMBERTAleksandar Janković, trener, Kina
Aleksandar Janković, trener, Kina - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Srpski stručnjak Aleksandar Janković (50) mogao bi uskoro da bude imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije Kine.
Prema informacijama iz najmnogoljudnije zemlje sveta, Fudbalski savez Kine narednih dana će doneti odluku o novom selektoru, a nekadašnji trener Crvene zvezde, koji već godinama radi sa selekcijom do 23 godine ove zemlje, glavni je favorit za tu funkciju.
Od smene Li Ksiopinga, Srbin je bio i vršilac dužnosti selektora A tima, mada je sa svojom selekcijom do 23 godine učestvovao u julu prošle godine na turniru Azije za ovaj uzrast. Zabeležio je pobedu nad Hong Kongom, remi sa Japanom, i to prvi posle 12 godina, a bio je poražen od Južne Koreje.
Prema navodima medija, FS Kine na spisku kandidata ima više od deset trenera, od nekih sa zavidnim pedigreom, poput Portugalca Paola Benta ili Rumuna Kozmina Olarijua, do onih malo znanih poput Hrvata Freda Milina.
U medijima se pominje čak i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, koji je radio tamo kao trener, ali treba verovati da on nema nameru da napušta kormilo „Orlova“ do juna 2024. godine i završetka Evropskog prvenstva u Nemačkoj.
Janković, u srpskom fudbalu poznat pod nadimkom „Sale Murinjo“, je posle Crvene zvezde, Levskog, Metalurga iz Donjecka, Lokerena, mlade selekcije Srbije, Mehelena i Standarda, od 2018. godine u radnom odnosu u FS Kine.
Vodio je selekcije do 19 i 20 godina, kao i poslednje dve selekcije do 23 godine. Od sredine 2022. je i vršilac dužnosti selektora seniorske reprezentacije Kine.
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Srpskom sinu se klanjaju i legende: „Najbolji u derbiju!“
Ronaldinjo, Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Da li iver zaista ne pada daleko od klade?
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Ukrajinci napali Rusa – usledila je masovna tuča fudbalera u Turskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala