- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpskom sinu se klanjaju i legende: „Najbolji u derbiju!“

© AP Photo / Jon SuperStefan Bajčetić
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
Stefan Bajčetić, mladi fudbaler Liverpula za čiju naklonost će se boriti njegova rodna Španija i zemlja porekla njegove porodice, Srbija, oduševio je sve svojom igrom za ekipu menadžera Jirgena Klopa u gradskom derbiju protiv Evertona.
Veliko poverenje je 18-godišnjak dobio od nemačkog stručnjaka i bio je starter u derbiju Mersisajda na poziciji defanzivnog veziste orijentisanog na levo krilo.
Bajčetić, sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Srđana, proveo je 89 minuta u meču koji je Liverpul dobio sa 2:0 i prema ocenama i saigrača i tamošnje javnosti bio je najbolji igrač ekipe.
Imun na partiju mladog Srbina sa španskim pasošem nije ostao ni legendarni fudbaler Liverpula Džejmi Karager, poslovično škrt na pohvalama.
„Za mene je Bajčetić igrač utakmice, kada se pojavi mladi igrač i odigra derbi kao što je to Stefan uradio... Poslednjih nedelja je izbacio iz ekipe saigrače koji su osvajali i Ligu šampiona“, rekao je Karager.
Mladi Bajčetić je bez kompromisa ušao u duele sa daleko iskusnijim rivalima, što je posebno zapalo za oko Karageru.
„Nisam bio siguran da li je ovo bila prava utakmica za njega, ali je on bio izvanredan. Tako se lako nosio sa fizički zahtevnim protivnikom i pokazao je kvalitet u kontroli lopte“, dodao je Karager.
Sjajni mladi igrač je dobio sve vazdušne duele, bio je aktivan i u napadačkim akcijama dodavši čak deset lopti u završnu fazu, a pet puta je uspeo da oduzme posed rivalima, što nije promaklo ni zvezdi Liverpula Mohamedu Salahu.
„Sjajan igrač i osoba, uvek naporno trenira, a sada postaje i najbolji igrač Liverpula“, rekao je Salah.
Pohvale nije štedeo ni menadžer Klop.
„Vrhunski momak, pametan, miran, igrao je i na novoj poziciji, dopalo mu se“.
A Stefan živi svoj san...
„Ludilo! Pre godinu dana sam igrao za omladince, a sada sam tu i uživam! Mislio sam da će mi biti neprijatnije na novoj poziciji, ali sam uživao“, rekao je mladi Bajčetić.
Njegove briljantne igre su dodatan razlog za Fudbalski savez Srbije da uradi sve kako bi obezbedio da on obuče dres zemlje svog porekla, pošto je već mladi reprezentativac Španije.
Navijači košarkaša Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Navijači Partizana deportovani iz Moldavije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala