- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li iver zaista ne pada daleko od klade?

© AFP 2023 / LLUIS GENERonaldinjo, Barselona
Ronaldinjo, Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
Legendarni Brazilac Ronaldinjo potvrdio je da će njegov 17-godišnji sin Žoao Mendes potpisati uskoro ugovor sa Barselonom.
Mladi fudbaler je prošao probu u klubu gde mu je otac legenda i pokušaće da opravda velika očekivanja na stadionu Kamp Nou.

„Mogu da potvrdim da će Žoao potpisati za Barselonu. Ona je oduvek bila deo mog života i mog srca, a sada se ta priča nastavlja kroz mog sina“, rekao je Ronaldinjo za Radio Kataloniju.

Žoao igra na poziciji napadača, a sa 14 godina potpisao je za Kruzeiro u kome se afirmisao i njegov otac, pre dolaska u Evropu u redove Pari Sen Žermena.
Dok je igrao za igrao za tim iz Porto Alegrea, dugo je skrivao identitet kako ne bi dobijao prednost nad drugim igračima samo zato što mu je otac legenda brazilskog fudbala.
Tamošnji mediji navode da je hteo da izgradi svoj put samo svojim zaslugama, a tako je doneo i odluku da ode na probu u Barselonu.
Ipak, još je daleko od toga da uopšte zaigra za Katalonce, a kamoli da nadmaši očeve uspehe.
Oni koji su ga gledali kako igra kažu da je veliki talenat. Ali, tinejdžer koji sanja da krene očevim stopama moraće da se nosi sa velikim očekivanjima.
Ronaldinjo je bio jedan od najtalentovanijih fudbalera svih vremena i sigurno jedan od najboljih brazilskih ikada, osvajač Svetskog prvenstva 2002. godine.
Često je umeo da osramoti protivnike na terenu driblinzima i potezima, a posebno su ga se bojali golmani jer je bio maestralan izvođač slobodnih udaraca.
Podsetimo, Ronaldinjo je za Barselonu odigrao 210 utakmica u kojima je postigao 95 golova, a osvojio je Ligu šampiona i dve titule prvaka Španije.
Bio je proglašen i za najboljeg fudbalera sveta 2005. godine.
►Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SPORT
Drugi pokušaj „ubistva“ Lige šampiona
Branislav Nedimović - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SPORT
Bivši ministar bliži predsedničkoj fotelji FSS od Vidića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala