- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trenutak koji se čekao punu deceniju – i novi rekord italijanskog fudbala

© AP Photo / Luca BrunoMilan - Totenhem
Milan - Totenhem - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Predugo je jedan od najvećih klubova na svetu u zapećku. Veliki Milan vratio se ove godine u Ligu šampiona, a čak čitavu deceniju čekao je na pobedu u nokaut fazi koju je ostvario protiv Totenhema na „San Siru“ od 1:0.
U senci derbija u Parizu između skupocenih timova Pari Sen Žermena i Bajerna, ostala je po mnogo čemu istorijska utakmica u Milanu. I dalje aktuelni šampioni Italije savladali su bogate „Pevce“ iz Londona pogotkom Braima Dijaza.
Nekadašnjei vezista Mančester sitija i Reala obradovao je trenera Piolija i čak 75.000 duša na drevnom milanskom stadionu omogućivši popularnim „Rosonerima“ važan trijumf.
Prethodno je Milan slavio u noakut fazi sada već davne 2014. godine protiv Barselone sa 2:0, a dobra partija protiv Totenhema nagoveštava povratak u vrh evropskog i svetskog fudbala za kojim navijači ovog kluba žude.
Heroj trijumfa Dijas smatra da su navijači ti koji su nosili tim do pobede.

„Srećan sam jer smo cele nedelje naporno trenirali i spremali se za ovo. Pobedili smo Torino, zatim i Totenhem u Ligi šampiona. Obasjali smo ovaj stadion i to najviše zahvaljujući neverovatnim navijačima koji su nas bodrili", rekao je Španac.

I zaista, činjenica da je ovo bio prvi nokaut meč u Ligi šampiona u Milanu posle deset godina privukao je veliki broj navijača ovog popularnog kluba na „San Siro“. U moru „Rosonera“ oko 4.300 simpatizera Totenhema čuli su se tek na momente.
Domaći ultrasi su iskoristili činjenicu da je bio Dan zaljubljenih pa su voljenom klubu poslali poruke sa čak tri tribine. „Živim samo za tebe“, stajalo je iza jednog gola, džinovsko srce je bilo napravljeno na centralnoj tribini uz poruku „Ti si moja jedina ljubav“, kao i „Nikada te izdati neću“, što je pisalo na tribini iza drugog gola.
I ne samo što su ih navijači vatreno bodrili svih 90 minuta, već su i do vrha napunili klupsku kasu. Naime, Milan je za ovaj meč prodao tačno 74.320 karata. To je klubu sa „San Sira“ donelo zaradu od preko devet miliona evra, što nikada do sada nije zabeleženo u italijanskom fudbalu.
Čuveni Đanluka Di Marcio tvrdi da ova rekordna zarada prevazilazi sve dosadašnje i dovoljno svedoči koliko se milanska publika uželela da vidi „Rosonere“ na velikoj sceni.
Kingsli Koman, Bajern - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SPORT
Francuz „ranio“ u srce svoj PSŽ – Bajern dobio „prvo poluvreme“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala