- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Kingsli Koman, Bajern - Sputnik Srbija

Francuz „ranio“ u srce svoj PSŽ – Bajern dobio „prvo poluvreme“

Pratite nas
Posle uspavanke - spektakl. Novi okršaj šampiona Francuske i Nemačke ispao je na kraju meč za uživanje. Bajern je savladao Pari Sen Žermen sa 1:0 i otvorio vrata četvrtfinala Lige šampiona, ali daleko od toga da je sve gotovo. Iako su igrali loše 70 minuta, „Sveci“ su poslali u finišu poruku da nas još svašta čeka u revanšu u Minhenu 8. marta.
Mršavih prvih 45 minuta na „Parku prinčeva“ obeležili su inicijativa Bajerna i nemoć Parižana. Ako kažemo da su jedini šut u prvom delu domaćini uputili iz slobodnog udarca u nadoknadi preko Mesija, koji je pogodio „živi zid“, onda je jasno koliko je francuski šampion bio nemoćan.
Ni sam Kristof Galtije nije mogao da veruje kako njegov tim izgleda u situacijama kada Mesi i Nejmar ne mogu da povežu tri pasa i kreiraju konkretnu akciju. Bajern je, s druge strane. Od starta „zagazio“ snažno i nemački.
Iksusni Čupo-Moting je već na startu sa dva šuta u pet minuta zapretio Donarumi, a Nemci su u prvom delu čak devet puta šutirali na gol PSŽ-a. Istina, samo je kapiten Kimih pogodio okvir gola u finišu prvog dela, ostalo je odlazilo u gol-aut.
© AP Photo / Christophe EnaPSŽ, Bajern, Liga šampiona, Pari Sen Žermen
PSŽ, Bajern, Liga šampiona, Pari Sen Žermen - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Domaćin je bolje ušao u drugo poluvreme, nekih pet minuta je dominirao, izveo i korner posle dobre kombinacije mladog Emrija(najmlađi debitant u istoriji kluba), ali je onda mašina stala. Alfonso Dejvis koji je zamenio Kansela na poluvremenu kod Bavaraca ispostavio se kao pun pogodak.
Sjajno je u 53. minutu Kanađanin nabacio loptu na drugu stativu, a Kingsli Koman neometan prosto „probušio“ i mrežu i Donarumu za vođstvo Bajerna. Naravno, kao dete Pariza, koje je poniklo u tom klubu, nije slavio pogodak.
Trener PSŽ-a Galtije je odmah posle tog gola na teren poslao Mbapea, ali Bajern nije mario za to. Neverovatno je kako Bajern nije imao bar dva gola prednosti posle ovog meča pošto je Čupo-Moting promašio dve sjajne šanse u 62. i 64. minutu, zatim i Pavar posle kornera u 65, kada je sve odbranio sjajni Donaruma.
© AP Photo / Christophe EnaPSŽ, Bajern, Liga šampiona, Pari Sen Žermen
PSŽ, Bajern, Liga šampiona, Pari Sen Žermen - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Tek u poslednjih 20 minuta Pari Sen Žermen je zaigrao kako se od njega očekuje. Sjajnu priliku u 74. propustio je Mbape kada mu je golman Bajerna skinuo zicer jedan na jedan, a u 82 je posle sjajnog prodora i pasa Nuna Mendeša pogodio je za 1:1. Međutim, VAR je ustanovio milimetarski ofsajd mladog Portugalca pa je gol nade za Parižane poništen.
Možda će Sveci žaliti i za sjajnom šansom Mesija iz 85. minuta kada je Pavar izblokirao udarac Argentinca sa oko 11 metara, ili šuta Vitinje koji je namučio iskusnog Švajcarca Zomera na golu Bajerna.
Gosti su se grčevito branili u finišu, a meč su završili sa desetoricom pošto je Pavar isključen zbog drugog žutog kartona i neće igrati u revanšu. Bez obzira na to Bajern je posle ove pobede za mali korak bliži četvrtfinalu.
Podsetimo, pravilo gola u gostima više ne važi što nam obećava uzbudljiv revanš sledećeg meseca, ako Pari Sen Žermen nađe izlaz iz krize. Izgubili su tri vezane utakmice u svim takmičenjima.

Milan „ugasio“ loši Totenhem

Milan je na „San Siru“ pokazao Totenhemu šta znači domaći teren u Ligi šampiona. Iz prve konkretne akcije šampioni Italije su stigli do vođstva u osmom minutu, a strelac je bio Braim Dijas. Sjajno je Španac pratio kapitena Tea Ernandeza i odbitak posle njegovog udarca sa levog krila sproveo u mrežu iz blizine za ispostaviće se na kraju minimalnu pobedu.
„Rosoneri“ su poptuno kontrolisali igru u prvom poluvremenu, Dajer i Son su zapretili domaćinu u prvih 45 minuta, ali je golman Milana Tatarušanu bio siguran.
U nastavku je Totenhem krenuo nešto agresivnije. Tih prvih 15 minuta bilo je nešto bolje izdanje, stegli su obruč gosti, ali se i Milan odlično branio i nije dozvolio ekipi iz Londona da stvori pravu priliku.
© AP Photo / Luca BrunoMilan - Totenhem, Pioli, Braim Dijaz
Milan - Totenhem, Pioli, Braim Dijaz - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Najbolje šanse u drugom poluvremenu imao je Milan. Prvo je u 78. minutu Šarl de Ketelar, samo što je ušao u igru, mogao da se proslavi. Odlično mu je Žiru spustio loptu glavom, ali on je, iako sam u petercu, slabo šutirao i izborio samo korner.
Posle tog kornera, lopta je došla do Rafaela Laeoa, koji je odlično centrirao na drugu stativu, najviše skočio Malik Tijao, koji je šutirao glavom tik pored gola.
Do kraja je Totenhem bio nemoćan, a Milan ih je čekao iz kontre. Šampion Italije ima prednost od jednog gola pred revanš u Londonu koji će doneti sigurno mnogo vatre.
Direktan prenos mogli ste da pratite na Sputnjiku:
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
23:00 14.02.2023
97' – Kraj utakmica u Parizu i Milanu
PSŽ - Bajern 0:1 (0:0)
/Koman 53/
Milan - Totenhem 1:0 (1:0)
/Dijaz 8/
22:53 14.02.2023
92' – Crveni za Pavara
Drugi žuti karton za Francuza zbog faula na Mesiju. Desni bek neće moćiu da nastupi u revanšu u Minhenu za mesec dana.
22:47 14.02.2023
85' – Pavar izblokirao Mesija
Kakva nova prilika za domaćine, opet je Nuno Mendeš sve uradio, poslužio Mesija na desetak metara, ali je Pavar izblokirao Argentinca kada su svi videli loptu u golu. Sreća za Bavarce...
22:44 14.02.2023
82' – Mbapeu poništen gol
Sjajan prodor Nuna Mendeša i asistencija za Mbapea koji je pogodio iz peterca. Radovali su se domaćini, ali je VAR utvrdio da se mladi Portugalac našao u ofsajdu pa je pogodak poništen.
22:36 14.02.2023
74' – Zomer zaustavio Mbapea
Konačno jedan konkretan napad Parižana, Mbape je pobegao po levom krilu, izašao sam pred Zomera, ali je iskusni Švajcarac vrsno intervnisao i odbio loptu u polje. Milan na San Siru čuva 1:0 protiv Totenhema.
22:28 14.02.2023
65' – Donaruma sačuvao PSŽ
Neverovatno je kako Bajern nema bar dva gola prednosti. Čupo-Moting je imao dve sjajne šanse u 62. i 64. minutu, ali mu je Italijan odbranio udarce. Potom je i Pavar probao posle kornera u 65, opet je odbranio Donaruma.
22:19 14.02.2023
57' – Mbape na terenu
Nema šta više da se čeka, zvezda Francuske je ušla u igru umesto Solera, mladog Emrija zamenio je Fabijan Ruiz.
22:14 14.02.2023
53' – Vodi Bajern, strelac je Koman
Nije se radovao nekadašnji junior Pari Sen Žermena. Sjajan centaršut Dejvisa na drugu stativu, a Koman je neometan prosto „probušio“ i mrežu i Donarumu za vođstvo Bajerna.
22:09 14.02.2023
46' – Počela su druga poluvremena
Odmah izmene u oba tabora i to u odbrani. Kod Parižana, umesto Hakimija na terenu je Kimpembe. Kod Bavaraca, Alfonso Dejvis je zamenio Kansela.
21:49 14.02.2023
45' – Kraj prvih poluvremena
Bez golova u Parizu gde je Bajern bio bolji, ali zato Milan vodi na San Siru posle prvih 45 minuta protiv Totenhema sa 1:0 pogotkom Brahima Dijasa u osmom minutu.
21:47 14.02.2023
43' – Kimih pravo u Donarumu
Dobra prilika za Bavarce, njihov kapiten je pokušao sa desetak metara, ali je golman domaćina bio siguran. Inače, Bajern ima devet šuteva (dva u okvir gola) u prvom delu, PSŽ nijedan!
21:35 14.02.2023
31' – Slab fudbal u Parizu, Milan čuva vođstvo
Posebno se više očekivalo od domaćina koji nisu na očekivanom nivou. Bajern u ovih pola sata sve opasniji, nedostaje im samo završni pas pa da bude problema za Donarumu. PSŽ ne može da veže tri pasa. Totenhem u Milanu za sada bez ideje.
21:23 14.02.2023
20' – Sveci bez ideje, Mesi neprimetan
Slabo Pari Sen Žermen dolazi do prilike, teško mogu i da prenesu loptu na polovinu Bajerna, sve to deluje tormo i sporo. Bajern ozbiljniji posle prve polovine prvog poluvremena.
21:13 14.02.2023
10' – PSŽ se oslobodio pritiska Nemaca
Navalio je Bajern od starta utakmice, nekadašnji „Svetac“ Čupo-Moting je dva puta opasno šutirao na početku meča, ali neprecizno.
21:09 14.02.2023
8' – Milan vodi protiv Totenhema
Strelac je Brahim Dijaz. Sjajno je Španac pratio kapitena Tea Ernandeza i odbitak posle njegovog udarca sa levog krila sproveo u mrežu iz blizine za vođstvo Milana.
21:01 14.02.2023
1' – Počele su utakmice u Milanu i Parizu
Igrači i navijači su minutom ćutanja odali počast nastradalima u zemljotresu u Turskoj i Siriji.
20:15 14.02.2023
Galtije veruje 16-godišnjaku
Zanimljivo je da je trener Parižana Kristof Galtije hrabro u startnu postavu uvrstio 16-godišnjeg Vorena Zair-Emerija, koji je ove zime počeo da dobija šansu i ozbiljno je koristi, jer je postigao dva gola u poslednje četiri utakmice. Sa 16 godina i 343 on je najmlađi igrač PSŽ-a u istoriji u Ligi šampiona.
Voren Zair-Emeri, Pari Sen Žermen - Sputnik Srbija
19:45 14.02.2023
19:42 14.02.2023
Mbape na klupi
Očekivano, najbolji igrač Parižana Kilijan Mbape ovaj meč počinje sa klupe za rezerve. Francuz se proteklih nedelja oporavljao od povrede butnog mišića, ali očito nema snage za svih 90 minuta. Mesi i Nejmar prevode napad „Svetaca“ ove večeri.
Kilijan Mbape na stadionu Santjago Bernabeu uoči utakmice Real Madrid – PSŽ - Sputnik Srbija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala