- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati su naterali Brazil da selektora traži u Bosni: „Istina je“

© AFP 2023 / CHARLY TRIBALLEAUVahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
Pratite nas
Reprezentacija Brazila i dalje traži novog selektora, nakon što je Tite posle eliminacije od Hrvatske u četvrtfinalu Mundijala podneo ostavku.
Licitira se svakodnevno sa imenima, od menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiole, preko trenera Real Madrida Karla Ančelotija, pa sve do bosansko-hercegovačkog stručnjaka Vahida Halilhodžića koji je trenutno bez posla.
Upravo je legendarni Vaha koji je izborio s Marokom odlazak na Mundijal u Katar, ali je smenjen i niije vodio ekipu na SP, jer nije želeo da vodi najbolje igrače, poput Hakima Ziješa, potvrdio interesovanje petostrukih prvaka sveta.
„Istina je, jutros sam dobio poziv. Uspostavljen je prvi kontakt. Šta će dalje biti, zaista ne znam. Trebalo bi sve precizirati, konkretizovati. U minulom periodu sam dobio pozive desetak nacionalnih selekcija i razmišljam šta je najbolje uraditi“, izjavio je čuveni Vaha za „Avaz“.
Gde ima dima ima i vatre, ali svakako da bi ovo mogla da bude interesantna, ujedno i dobitna kombinacija, s obzirom na ogromno iskustvo i rezultate koje u trenerskom poslu kontantno ostvaruje 70-godišnji Vahid Halilhodžić.
Posle igračke karijere u kojoj je branio boje Veleža iz Mostara, Neretve, Nanta i Pari Sen Žermena, Vaha je uplovio u trenerske vode. Upravo je njegov Velež bio početna stanica, a kasnije ga je put preko Francuske i Turske, gde je vodio brojne klubove, odveo u Afriku.
Bio je selektor Obale Slonovače, vodio je posle toga Dinamo Zagreb, da bi se ponovo vratio poslu selektora, ovoga puta na klupi Alžira. Vodio je i Japan, kao i Maroko, ali nema dileme da bi preuzimanje Brazila bilo kruna njegove karijere.
Ipak, ostaje da se vidi da li će se "selesao" opredeliti baš za Vahu ili će potera za novim selektorom biti produžena.
►Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Nemanja Vidić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Zvanično: Vidić kandidat za predsednika FSS – „Motivi isključivo patriotski“
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Španci proganjaju Luku – nije se izborio sa Vlahovićevom senkom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala