- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španci proganjaju Luku – nije se izborio sa Vlahovićevom senkom

© AP Photo / Fabrizio Corradetti/Luka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
Pratite nas
Srpski reprezentativac Luka Jović napustio je Madrid prošle godine i preselio se u Firencu, ali i dalje nema mira od španskih medija. Pred dvoboj Fiorentine i Juventusa na Pirinejima je osvanuo tekst u kojem se ponovo osporavaju njegovi kvaliteti, učinak i brojke.
Sportski list u Španiji „AS“ objavio je u svom tekst da se Luka Jović nije uklopio u novu sredinu uprkos golovima koje je postigao.
„Ne pomažu njegove partije, golovi, nije se uklopio a nad sobom je imao senku Vlahovića i obvezu da ga zameni, ali nije prišao njegovim partijama„, ističe list iz Madrida.
Otkako je kraljevski beli dres zamenio ljubičastim sa Artemio Frankija, Srbin je odigrao btakmica u Seriji A i na terenu je proveo 1.080 minuta. To je rezultiralo da se upiše tri puta u strelce u Seriji A, dok je preostalih pet pogodaka postigao u Ligi konferencija (četiri) i jedan u Kupu Italije.
Nije se list „AS“ na tome zaustavio, već je u svoj tekst implementirao istraživanje Olosipa, kompanije koje koristi složene algoritme kako bi oscenila partija fudbalera, koristići veštačku inteligenciju.
Prema njihovim rezultatima, bivši napadač Reala, Ajntraht Frankfurta i Crvene zvezde zauzima deveto mesto najgorih igrača u italijanskom šampionatu, ukoliko se uzmu u obzir igrači koji su na terenu proveli najmanje 600 minuta.
Mnogi se verovatno s pravom pitaju zbog čega medije u Španiji i dalje toliko zanima Luka Jović, kada malo malo, pišu o njemu.
Naime, aktuelni prvak Primere jeste pustio Jovića u Fiorentinu bez obeštećenja, ali je dogovoreno da od sledeće prodaje Realu pripadne 60 odsto. Kako je Real svojevremeno platio 60 miliona evra u zamenu za potpis 25-godišnjeg napadača, tako je jasno da će kraljevski klub biti u debelom minusu.
Trenutno je procenjena vrednost Luke Jovića samo 13 miliona evra i teško da će Fiorentina uspeti tako lako da ga proda na kraju sezone.
Spekulisalo se na Apeninima i pričalo i pisalo o tome da će Jović u januarskom prelaznom roku napusititi Firencu, ali se to na kraju nije dogodilo.
Naredni meč „ljubičasti“ igraju u nedelju protiv Juventusa i biće to duel srpskih reprezentativaca.
S jedne strane, Luka Jović, Nikola Milenković i Aleksa Terzić, a naspram njih Dušan Vlahović i Filip Kostić, koji su pogađali metu u ubedljivom trijumfu kluba iz Torina protiv Salernitane u gostima (3:0).
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Nemanja Vidić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Zvanično: Vidić kandidat za predsednika FSS – „Motivi isključivo patriotski“
Enco Fernandez - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
Rekord kome se niko nije nadao – probijena je doskora nezamisliva granica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala