- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dušan je čekao 115 dana – a onda ga je spasao argentinski heroj: „Hvala Di Mariji“

© AP Photo / Armando FrancaDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
Pratite nas
Četiri meseca čekao je Dušan Vlahović da ponovo bude strelac za Juventus, a onda se konačno idealna prilika ukazala u 26. minutu protiv Salernitane kada je dosuđen penal. Tu loptu trebalo je da šutne Anhel di Marija, ali je Argentinac prepoznao trenutak i prepustio šut mlađem saigraču na čemu će Dušan biti zahvalan.
Dušan Vlahović posle oporavka od povrede dugo nije mogao da zatrese mrežu protivnika, ali eksplozija je usledila protiv Salernitane kada je srpski fudbaler postigao dva gola i upisao asistenciju.
Tokom 26. minuta utakmice Mireti je izborio penal, a na scenu je stupio Anhel di Marija. Fudbaler koji je bio heroj Argentine u finalu Mundijala sa jednim iznuđenim penalom i jednim golom protiv Francuske pokazao je izuzetno lep gest i izvođenje penala prepustio mleđm Vlahoviću koji je silno želeo da se upiše u strelce.

„Napadači žive za golove, važno nam je da dajemo golove. Zato hvala Di Mariji koji mi je dopustio da izvedem taj penal, stvarno mi je pomoglo. Najvažnije je da smo pobedili, nismo dobili tri utakmice, tako da je to za nas ključno. Hvala svima u timu, hvala treneru i moramo ovako da nastavimo“, rekao je Vlahović za italijansku televiziju „DAZN“ posle pobede Juventusa rezultatom 3:0 kom je uz Vlahovića doprineo jednim golom i Filip Kostić.

Vlahović je brojao minute i dane do gola, čekao ga kao dete omiljenu igračku, a zbog velikog pritiska koji mu je stavljen samim dolaskom u Juventus istrpeo je težak period.
„Ovo je moja druga utakmica posle povrede, moj prvi gol posle 115 dana i potrebno mi je još malo vremena da uhvatim tempo, ali se osećam već sada bolje i nadam se da ću uskoro doći na svojih 100 odsto“, rekao je srpski napadač.
Posle uspešno realizovanog penala samopouzdanje je proradilo i Dušan je krenuo da pleše po terenu što je rezultiralo asistencijom Kostiću u 45. minutu kao i novim golom u 47. minutu utakmice.
Da je srpski fudbaler u boljoj formi uvideo je i Maksimilijano Alegri, trener Juventusa, koji je uz Dušana pohvalio i Di Mariju.
„Vidi se da se fizički oseća bolje. Bolje se i kreće, oštriji je tehnički je takođe bio na visokom nivou. Di Marija je takođe bio fantastičan 45 minuta, ako tako bude igrao 6o minuta davaće nam veliku prednost u odnosu na druge rivale“, rekao je Alegri posle pobede.
Vlahović je veliki deo sezone propustio zbog povrede sa kojom je išao i na Mundijal, ali je uprkos tome zabeležio 18 nastupa za Juventus za koji je u tim utakmicama postigao devet golova i upisao tri asistencije.
Miroslav Ćiro Blažević - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
SPORT
Napustio nas je „trener svih trenera", ostalo je čuveno: „Pa, kod kuće ste, sine moj“
Dušan Vlahović, Filip Kostić, Juventus - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
SPORT
„Stara dama“ na srpski pogon – Vlahović strelac posle dva meseca, upisao se i Kostić
Miroslav Ćiro Blažević - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
SPORT
Preminuo Ćiro Blažević
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala