- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ćiro je otišao sa jednom neostvarenom željom – „Želeo sam da stisnem ruku Novaka Đokovića“

© Tanjug / FOTO HINA/ DAMIR SENIARĆiro Blažević
Ćiro Blažević - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
Pratite nas
U svom životu dugom 88 godina Miroslav Ćiro Blažević nije ispunio jednu želju, a to je da stisne ruku Novaku Đokoviću. Slavni hrvatski trener bio je posebno ljut na Australiju kada je deportovala srpskog asa za kog je Blažević govorio da je najbolji sportista na planeti.
Legendarni hrvatski trener govorio je da obožava Novaka Đokovića i da posebno ceni srpskog tenisera zbog toga što nema nikakve predrasude.
„Ja njega obožavam, on ne samo da je veliki sportista nego je i veliki čovek. Ja njega ne poznajem, ali sam uvek želeo da mu stisnem ruku. On je jedan sportista koji nema nikakvih predrasuda, što je vrlo važno. Mi sportisti smo tu da gradimo mostove“, rekao je Blažević.
Kada su australijske vlasti proterale Novaka Đokovića, Ćiro Blažević za hrvatske medije govorio je koliko mu je žao zbog svega što ga je zadesilo.

„Njegovi rezultati su takvi da niko ne može da ga nadmaši. On je za mene najveći sportista ove planete. Trebalo je deseti put da osvoji Australijan open i da dobije bistu. Uskratili su mu to, verovatno je jednim delom kriv, ali je sve moglo da se završi na mnogo elegantniji način. Nije dozvoljeno da ga maltretiraju, a maltretirali su ga“, rekao je Blažević prošle godine posle Novakove deportacije.

Ćiro je smatrao da su Novaka Australijanci tretirali kao kriminalca.
„Ja nisam za privilegije, ovo su oni uradili u jednoj konfuziji. Jedan kaže može, drugi ne može. Australija kao jedna uređena zemlja za mene to više nije, ispucali su svoj kredibilitet upravo u ovoj konfuziji. Da oni njega drže kao nekog kriminalca“, zaključio je Blažević.
Veliki Ćiro ipak je doživeo da pravda pobedi i dočekao je Novakovu desetu titulu u Australiji.
Legendarni Ćiro Blažević preminuo je dva dana pred 88. rođendan. Ostao je upamćen po maestralnoj trenerskoj karijeri koju je krunisao kao selektor Hrvatske.
Miroslav Ćiro Blažević - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
SPORT
Zvezdi je „poklonio“ Prosinečkog, ali Ćiro nije stigao na Marakanu: „Ne žalim“
Miroslav Ćiro Blažević - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
SPORT
Napustio nas je „trener svih trenera", ostalo je čuveno: „Pa, kod kuće ste, sine moj“
Miroslav Ćiro Blažević - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
SPORT
Preminuo Ćiro Blažević
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala