- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brod tone, a zna se i ko prvi beži

© AFP 2023 / PAUL ELLISMančester siti, stadion
Mančester siti, stadion - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
Pratite nas
Istražni organi Premijer lige utvrdili su da je Mančester siti u periodu dužem od osam godina više od 100 puta prekršio stroga pravila finansijskog fer-pleja zbog čega mu preti oduzimanje bodova pa čak i izbacivanje iz lige.
Neki stručnjaci tvrde da su optužbe toliko jake da izbacivanje iz lige uopšte nije nemoguće. Na tome insistira većina klubova Premijer lige, posebno oni iz top šest koji smatraju „Građane“ mrskim rivalima.
Čitavom procesu poseban pečat daje podatak da je advokat koji će predvoditi panel Premijer lige koji raspravlja o kršenju propisa od strane Mančester sitija, veliki navijač Arsenala, kluba koji je najveći rival „Građanima“ za titulu ove sezone.
Potencijalne kazne za Mančester siti:
- zabrana igranja utakmica
- oduzimanje bodova
- ponavljanje mečeva
- izbacivanje iz lige
- velika novčana kazna
- zabrana dovođenja igrača
- neka druga sankcija koju liga odredi
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
SPORT
Skandal trese Ostrvo – ruši se najveća fudbalska „monarhija“: „Ako ste lagali – nema prijateljstva!“
Kako god se bude sve završilo, engleski mediji pišu da će čitav proces trajati godinama dok ikakva suspenzija bude izrečena i dok se završe svi žalbeni procesi na koje je Siti sigurno spreman.
Ono što bi mogao da bude najzanimljiviji ishod svega je izbacivanje iz Premijer lige, posebno u svetlu informacije da Engleska fudbalska liga (koja organizuje takmičenja od druge pa do nižih liga) možda neće primiti „Građane“ u svoja takmičenja jer ne žele „prevarante“ pod svojim okriljem.
Ugledni „Atletik“ je objavio da trener Pep Gvardiola više neće biti u klubu i da su vlasnici Sitija toga svesni i da to očekuju.
Renomirani medij podseća da je Katalonac vrlo energično branio Mančester siti tokom 2020. godine kada mu je UEFA izrekla 30 miliona evra kazne i dve godine zabrane igranja u Evropi takođe zbog kršenja finansijskog fer-pleja.
Ta kazna je kasnije ukinuta, a Pep je čvrsto stao iza svoje uprave.
„Kada je došla kazna pitao sam ljude iz kluba da mi objasne o čemu je reč. Oni su rekli da nismo ništa krivi i ja sam im verovao. Rekao sam im da ako ikad saznam da su me slagali, da sledećeg dana više neću biti u klubu. Neću im više biti prijatelj i neću sa njima raditi jer sam im svo vreme verovao", rekao je tada Gvardiola.
Da Pep neće lako preći preko svega ukoliko bude dokazano da je Mančester siti varao konkurenciju i kršio propise jasno je iz ove izjave:
„Želim da predstavljam klub koji radi stvari ispravno. Nije cilj samo osvojiti Ligu šampiona ili Premijer ligu, nego biti i primer svojim navijačima i drugim klubovima. To su vrednosti koje ja zastupam i koje ću uvek braniti", istakao je Gvardiola.
Engleski mediji tvrde da su čelnici Sitija očito krili od Gvardiole sve što se događalo u klubu svih ovih godina i da novi dokazi prema kojima ih optužuje Premijer liga to i pokazuju. Prema tome, Gvardiola će gotovo sigurno prvi otići sa broda koji tone.
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
SPORT
Stanković u suzama napustio teren – Sampdorija tone, a najgore tek sledi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala