- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stanković u suzama napustio teren – Sampdorija tone, a najgore tek sledi

© AFP 2023Dejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
Pratite nas
Delovalo je da će Dejan Stanković imati pobednički krug u Monci sa Sampdorijom, međutim njegov tim primio je gol u poslednjem minutu meča za remi od 1:1. Prema navodima italijanskih medija, Stanković je u suzama napustio teren zbog teške situacije u klubu kojem uz već loše rezultate preti i oduzimanje bodova.
Utakmica 21. kola Serija A između Sampdorije i Monce tekla je u znaku ekipe Dejana Stankovića jer je već u 12. minutu Manolo Gabijadini postigao gol. Međutim u 32. minutu Karlos Agusto donosi izjednačenje, a sa rezultatom 1:1 otišlo se i na pauzu.
Posledice razornog zemljotresa u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
SPORT
Povređeni fudbaler pronađen ispod ruševina u Turskoj /video/
U drugom delu igre ponovo je Sampdorija imala veću inicijativu, a Gabijadini je postigao novi gol.
Nadoknada je tekla, fudbaleri Sampdorije zajedno sa Stankovićem samo što nisu počeli da slave, a onda kobna greška Nikole Muru! Povukao je protivnika za dres, a Mateo Pesina je izveo penal kojim je doneo remi i novi problem Sampdoriji.
Prema pisanju italijanskog „DAZN“ Dejan Stanković teško je podneo remi u poslednjem minutu i u suzama je napustio teren, a posle meča nije bio spreman ni za izjavu.
„Ovaj udarac je težak čak i za ratnika kao što je Stanković. Srpski trener nije mogao da zadrži suze zbog još jednog razočarenja na terenu i otišao je sa terena nekoliko momenata posle Pesininog jedanaesterca“, piše „DAZN“.
Stankovića ima šta da zaboli jer je njegov tim ispustio veliku šansu za bodove i ostao na pretposlednjem mestu Serije A.
Od početka sezone Sampdorija ima samo dve pobede i četiri remija, odnosno deset bodova, ali to nije jedini uzrok Stankovićevih suza.
Sampdorija bi 16. januara mogla da ostane i bez svih deset osvojenih bodova jer klubu preti Juventusov scenario.
Italijanski klub nije izmirio obaveze prema i igračima i zbog toga im preti velika kazna ukoliko u roku od dve nedelje ne isplate sva dugovanja.
Sampdorija „puca po svim šavovima“, a opstanak u ligi trenutno deluje kao nemoguća misija.
Imao je tim srpskog trenera tokom sezone nekoliko dobrih prilika za izlaz iz teške situacije. Posebno se pamti šansa protiv Udinezea u 19. kolu Serije A.
Jedini gol u Đenovi za pobedu je postigao Kingsli Ehizibue u 88. minutu, ali je mrežu zatresao posle velike greške Harija Vinksa, fudbalera Sampdorije, koji mu je praktično asistirao.
Pred početak drugog dela sezone Stanković je istakao da mu nije bilo lako pri dolasku u italijanski klub, ali da razume zvižduke i negodovanje navijača.
„Kada sam stigao, našao sam se u blenderu, ali ne tražim izgovore. Nisam takav, svestan sam grešaka i prihvatam da i drugi greše. Na pripremama u Turskoj sam imao dovoljno vremena da radim sa igračima na taktičkom planu i da pokušavam svakom od njih da nađem poziciju. Sve poštujem, pogotovo navijače, zaslužili smo zvižduke i kritike“, rekao je tada Stanković.
Međutim, početak novog dela sezone nije doneo mnogo drugačiji scenario, a jedinu pobedu od početka godine Sampdorija je ostvarila četvrtog januara protiv Sasuola.
Čanglar Sojunču - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
SPORT
„Pljačkaju dok je zemlja u žalosti“ – fudbaler ogorčen zbog dešavanja u Turskoj
Posledice razornog zemljotresa u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
SPORT
Povređeni fudbaler pronađen ispod ruševina u Turskoj /video/
Marko Stamenić - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
SPORT
Preko brda preko brega, i juga i severa – srpski sin konačno stiže u otadžbinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala