- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin pobedio posle pola godine – Dušanov crni niz prekinut u Kordobi

© AP Photo / Michael ProbstDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
Pratite nas
Dušan Lajović, srpski teniser, plasirao se u drugo kolo turnira 250 serije u Kordobi pobedom nad Huan Pablom Variljasom iz Perua, u dva seta 7:6, 6:3.
Posle dva sata borbe Dušan Lajović uspeo je da slomi otpor Variljasa koji je u prvom setu bio daleko bolji protivnik nego u drugom. Na turniru u Kordobi Dušan je ostvario prvu pobedu na nekom ATP turniru još od jula meseca kada je igrao u trećem kolu Kicbila.
Srpski teniser je imao dva brejka prednosti i delovalo je da će lako stići do prednosti u setovima, međutim Dušan je ispustio vođstvo i Variljas je došao do izjednačenja.
Taj-brejk presudio je u korist srpskog tenisera koji je sa dosta više samopouzdanja igrao u drugom setu . Počeo je Lajović brejkom bez izgubljenog poena, a svoj servis je uspeo da sačuva do kraja i tako obezbedi prvu pobedu u novoj sezoni.
Lajoviću nije dobro krenulo od početka godine, najpre je izgubio na startu turnira u Ouklendu od Kristofera Eubenksa, a onda na Australijan openu nije imao sreće jer je u prvom kolu naišao na Denisa Šapovalova.
Srpski teniser u narednom kolu igra protiv Španca Alberta Ramosa Vinjolasa sa kojim se u karijeri sastao četiri puta, a pobedio ga dva.
Lajović je u ovu sezonu ušao posle loše prethodne godine. Istina, osvojio je jedan čelendžer, ali konkurencija je bila slabija. Na Mastersu u Madridu stigao je do trećeg kola i to posle kvalifikacija i pobede nad Kasperom Rudom u drugom kolu, a to je bio ujedno i njegov najbolji rezultat prošle godine.
Elena Milovanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
MOJA PRIČA
Agonija srpske teniserke u Turskoj: „Jedina titula koju želim je da se vratim kući živa i zdrava“
Rodžer Federer napušta Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
SPORT
Federer se vraća na Vimbldon – u novoj ulozi
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
SPORT
Amerikanac osuđuje Srbe zbog Novaka: „U tim krajevima vlada nacionalizam, on im je kao mesija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala