- Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
MOJA PRIČA
Donosimo vam životne priče, reportaže i neobične sudbine ljudi koji društvo čine boljim.

Agonija srpske teniserke u Turskoj: „Jedina titula koju želim je da se vratim kući živa i zdrava“

© Foto : Ustupljeno SputnjikuElena Milovanović
Elena Milovanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
Ekskluzivno
Najveća titula bi mi bila da se vratim kući živa i zdrava, kaže za Sputnjik Elena Milovanović, 22-godišnja srpska teniserka, članica akademije „Novak Đoković“ koja je u Turskoj trebalo da nastupi u drugom kolu turnira u Antaliji, ali je planove prekinuo niz katastrofalnih zemljotresa koji je iza sebe ostavio razorene gradove i hiljade žrtava.
Na 600 kilometara daleko od epicentra zemljotresa Elena Milovanović je ostala zarobljena u hotelu u blizini kog se održava teniski turnir i ne može da se vrati u Srbiju zbog otkazanih letova. Ona na turnir je otputovala sama, a društvo joj prave vršnjakinje kao i mlađe učesnice koje dele strah zbog tragičnih događaja.
„Svi smo uplašeni, svi letovi su otkazani ne možemo da odemo odavde. Naši roditelji se brinu, ja sam ovde sama, sama putujem na turnire, držimo se zajedno pogotovo mi sa Balkana. Nemamo nikakvu informaciju što se tiče letova za povratak, na čekanju smo i jedina titula koju želim je da dođem kući živa i zdrava“, kaže Elena.
Kako ističe, ni u jednom momentu nije razmišljala o takmičenju, već o tome kako će dobiti informaciju da može da ode kući i zagrli članove svoje porodice.
„Počeli smo juče turnir, trebalo je da igram danas, a onda su nam javili da su mečevi otkazani, a potom i ceo program. Najbitnije je da smo svi zdravi“, kaže Elena.
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
MOJA PRIČA
Zoran Terzić za Sputnjik prenosi dramu iz Turske: „Mnogi sportisti su još pod ruševinama“
Posebno joj je žao učesnika iz Turske čije se porodice uglavnom nalaze u Adani gde se osetio jedan od jačih potresa.
„Strašno je za sve učesnike, njihove porodice su u opasnosti, srećom najjači potresi su bili noćas dok smo spavali pa mi nismo osetili. Hotel je prepun fudbalskih i odbojkaških timova koji su na pripremama, ne mogu da zamislim kroz šta prolaze njihove porodice“, dodala je Elena.
U takvim okolnostima, dodaje naša sagovornica, pokušava da razmišlja pozitivno i da se nada dobrom ishodu.
„Pokušavam da budem zahvalna što sam živa i zdrava, koliko god je moguće u ovakvoj situaciji. Pokušavam da prihvatim da je tako kako jeste, koliko god bilo tužno. Hvala Bogu da smo mi dobro i da možemo da se nadamo svojim kućama i porodicama. Samo da ne bude više potresa“, zaključila je Elena Milovanović javljanje za Sputnjik iz Turske.
Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
MOJA PRIČA
Alimpijevićev raport za Sputnjik iz Turske: „Katastrofa ogromnih razmera“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala