- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac osuđuje Srbe zbog Novaka: „U tim krajevima vlada nacionalizam, on im je kao mesija“

© AP Photo / Dita AlangkaraNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
S obzirom da je Novak Đoković osvojio jubilarni deseti trofej na Australijan openu, Ben Rotenberg, američki novinar, nema argumente da kritikuje srpskog asa kao što bi želeo, međutim sada mu smetaju srpski navijači. Kako Rotenberg ističe zbog bliskog odnosa Novaka sa domovinom on je u svojoj zemlji „kao mesija“.
Ben Rotenberg vremenom je dobio nadimak dežurnog kritičara Novaka Đokovića jer najboljem teniseru sveta uvek nađe zamerku, međutim sve više mu ponestaje argumenata.
Posle Novakovog osvajanja Australijan opena Rotenberg se u podkastu „Bez izazova“ osvrnuo na odnos srpskog tenisera sa navijačima iz rodne zemlje. Nije Amerikanac štedeo reči pa je čak insinuirao i na „nacionalizam“.
„Novak Đoković je veoma vezan za svoju domovinu i svoje navijače. To nije nešto što smo danas saznali. Nole ima veoma jaku vezu sa srpskim narodom i znamo koliko nacionalizam preovladava u tim krajevima“, rekao je Rotenberg.
Američki novinar smatra da je Novak za Srbe kao „mesija“ i da bi napetost trebala da se smiri jer ga srpski navijače dovode u probleme. Rotenberg je verovatno aludirao na navijanje sa Srđanom Đokovićem ispred Rod Lejver Arene posle čega je Đoković opomenut jer je njegov otac sa navijačima isticao srpske i ruske zastave koje su bile zabranjene.
„Mislim da nijedan teniser nikada nije bio vezan za svoju zemlju kao Đoković. On je skoro kao mesija u Srbiji, pošto je postao jedan od najvećih tenisera svih vremena. Za mnoge je Đoković taj koji je spasao Srbiju od zaborava. Taj osećaj doprinosi da je klima uvek napeta. Sa moje tačke gledišta, bilo bi preporučljivo da snizite temperaturu što je više moguće. Govorimo o sportu“, poručio je Rotenberg.
Tvrdnje američkog novinara nisu toliko tačne kada se sagleda kompletan Australijan open gde su Novaku veće probleme pravili pijani provokatori sa tribina koji su se trudili da ga poremete tokom mečeva.
Novakova bliska veza sa navijačima kako je on uvek isticao na njega je uvek delovala u pozitivnom smislu.
„Podrška mi znači sve, posebno u ovoj fazi moje karijere. Potreban mi je motor, energija i hvala im na tome. Zahvalan sam im što imam dovoljno benzina što imam snage u nogama da igram na jednom od najvećih terena na svetu“, rekao je Novak posle plasmana u finale Australijan opena.
Novak je blizak sa navijačima iz celog sveta, a najbolji dokaz za to je njegova posveta posle osvajanja 22. Grend slema „Nolefamu“ odnosno grupi njegovih najvatrenijih navijača.
„Nolefam, ovo je za vas“ napisao je tada Đoković.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
SPORT
Miljan je Novakov ključ kada krene po zlu: „Bez njega bi bilo mnogo teže“
Novak Đoković sa - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
SPORT
Počinje Novakovo odbrojavanje do istorijskog rekorda
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
„Dobro znam koliko su vređali Novaka“ – legenda zna kroz kakav pakao je prošao Đoković
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala