- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Dobro znam koliko su vređali Novaka“ – legenda zna kroz kakav pakao je prošao Đoković

© AP Photo / Dita AlangkaraNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Posle osvajanja Australijan opena Novak Đoković podvigom je „primorao“ i dežurne kritičare da mu se naklone, a pogotovo je teško bilo Australijancima koji su ga godinu dana ranije proterali iz zemlje. Džimi Konors, legendarni američki teniser, stao je u odbranu srpskog asa i istakao da se Novak suočava sa velikim licemerjem.
Istinske legende sporta teško da će uspeti da nađu kritiku na račun Novaka Đokovića posle njegove jubilarne desete titule na Australijan openu i 22. Grend slem trofeja.
Uspeh prvog reketa sveta oduševio je i Džimija Konorsa koji je u podkastu „ Prednost Konors“ govorio o svemu kroz šta je Srbin prošao u prethodnom periodu.
Čuveni Američki teniser smatra da Novakovu odluku da se ne vakciniše niko nije imao prava da kritikuje jer bi trebalo da ima slobodnu izbora i podvlači da ga je kod srpskog asa oduševilo što je sačuvao svoj stav.
„Taj čovek je branio ono u šta veruje. Bez obzira da li je to dobro ili pogrešno, on je stao uz svoje verovanje i bio je spreman da ostane uz to čak i po cenu progona. To je bilo brutalno“, rekao je Konors.
Bivši broj jedan susreo se tokom karijere sa sličnom situacijom kada mu je 1974. godine zabranjeno da igra na Rolan Garosu jer je potpisao ugovor sa Teniskom ligom u SAD, a organizacija Grend slema u francuskoj prestonici to nije odobravala zbog sukoba dva turnira oko rasporeda.
Scenario je u nastavku karijere bio sličan, Konorsa su zabranili i kritikovali, on se vratio i sve ućutkao pobedama.
„Mogu da ga razumem, doživeo sam isto to, nisam mogao da igram na Rolan Garosu i na još nekim turnirima. Jedini način da se osvetiš je da odeš tamo i da odradiš svoj posao. Neki će da kažu da zvučim kao da sam besan, ali to nije slučaj zaista. Samo dobro znam koliko su ti ljudi napadali i pljuvali po Novaku, a sada ga hvale“, objašnjava Konors.
Novakov uspeh niko ne može da ospori i zbog toga ga sada i kritičari koji su mu zamerali na nevažnim segemntima i izmišljali priče kako bi ga napravili „lošim momkom“ veličaju, što je uvideo i Bret Konors, Džimijev sin.
„Mnogi su pričali kako je Đoković užasan, kako je loš čovek, a sad se pravdaju i pričaju da to nikad nisu rekli. Svi idu uz vetar i pričaju ono što drugi žele da čuju. Novak je doneo odluku posle dugog razmatranja. Nije rekao neke gluposti, već je objasnio da je to njegovo telo, on je profesionalni sportista i nije želeo da se vakciniše. Jednostavno, njegova odluka, umesto da poštuju tretirali su ga kao budalu“, zaključio je Bret Konors.
Novak je o ovoj temi govorio u toku Australijan opena kada je u nekoliko navrata morao da moli sudije da izbace navijače koji ometaju njegove mečeve. U tim konverzacijama Novak je bio staložen, ali su mediji želeli da stvore lošu sliku o njemu i iskrivili priče što je srpskog tenisera ljutilo.
Ono sa čim će Novak morati, a i već zna da se nosi je činjenica da će ipak uprkos nestvarnim rezultatim uvek postojati neko ko će pokušati da ga ospori, kao Enco Kuako koji smatra da se srpski as „folirao sa povredom tokom Australijan opena.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Stefanos Cicipas i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
Bukti rat Kirjosa i Cicipasa – ko je klovn, a ko je dobio lekciju
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
SPORT
Francuz žestoko napao Đokovića, uporedio ga s Nadalom i Mbapeom: „Teško je poverovati“
Nikola Ćaćić i Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
SPORT
Srbija razbila Norvešku – Novopazarac oduševio na debiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala