- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Francuz žestoko napao Đokovića, uporedio ga s Nadalom i Mbapeom: „Teško je poverovati“

© AP Photo / Dita AlangkaraNovak Đoković – Enco Kuako
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
Pratite nas
Francuz Enco Kuako je jedini teniser koji je osvojio set protiv Novaka Đokovića na nedavno završenom Australijan openu, što mu izgleda daje za pravo da iznosi mišljenje o tome da li je najbolji teniser sveta bio povređen ili ne.
Direktor Australijan opena Kreg Tajli je potvrdio da je Đoković igrao sa rupturom od tri centimetra u zadnjoj loži, ali Kuako ima drugačije mišljenje.
„Teško je odgovoriti, prvi put sam igrao s njim. Između televizije i realnosti, nema mnogo razlike. Posle je rekao da ima tu povredu, veliku povredu, mnogi borbeni sportisti povređeni ne mogu da nastave. Nadal se povredio, više nije mogao da trči. Mbape je bio van terena dve nedelje. A to su najveći sportisti, oni koji imaju pristup najboljoj medicinskoj opremi i nezi. Teško je poverovati da samo jedan čovek na svetu to može“, izjavio je Kuako za Tenis Aktu.
Na pitanje može li sebe da zamisli da igra sa takvom povredom, 27-godišnji Francuz odgovara:
„Ne mogu. Nemam ni njegov nivo, ni njegovo telo, ni pristup tretmanima koje on ima. Ali kada se uzmu primeri Nadala ili Mbapea, a pogotovo Rafe - on na Vimbldonu nije mogao da servira, a znamo koliko je otporan. Kada vidiš najveće sportiste koji ne mogu da izađu na teren, a da drugi osvaja grend slem tako što 15 dana igra stalno… Deluje malo nategnuto. Nije isto ni da li je hronični bol ili povreda. Neke sitnice mi nemaju smisla“, rekao je Kuako.
Na kraju je Francuz izneo još jedan argument.
„Meni su u Francuskoj uvek govorili da se ne istežem kad sam povređen, a video sam da se Novak sve vreme istezao. Rekao sam sebi: Ili u Srbiji imaju neki novi metod lečenja ili je ovo sve čudno. On ima svoje ljude, ja sam daleko od svega toga da sudim o autentičnosti, ali istina je da je u teško poverovati da je bio povređen“, zaključio je Kuako.
Nikola Ćaćić i Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
SPORT
Srbija razbila Norvešku – Novopazarac oduševio na debiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala