- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brazilac zbog „hrvatske traume“ nije smeo na crtu Srbinu: „Promašaj ga je jako pogodio“

© AP Photo / Francisco UbillaMarko Asensio, Real - Majorka
Marko Asensio, Real - Majorka - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
Madridski Real je doživeo poraz na gostovanju protiv Majorke (1:0) u okviru 20. kola Primere, koji bi mogao da se ispostavi kao odlučujući u borbi za odbranu šampionske titule.
Posle novog kiksa „kraljevskog kluba“ i pobede Barselone protiv Sevilje, najveći konkurent aktuelnog prvaka Španije na vrhu mu beži čak osam bodova. Tako je Real otvorio Barsi put prema tituli.
Činjenica je da je tek počeo drugi deo prvenstva, ali i da Barsa sada ima velikih osam bodova prednosti na vrhu ispred najvećeg rivala, kao i da igra sjajno. Do sada u prvenstvu ima tek jedan poraz i samo sedam primljenih golova.
Real, s druge strane, od samog kraja prošle godine i nastavka prvenstva posle mundijalske pauze igra osetno lošije, a i kada pobeđuje to najčešće radi tako da se švercuje. Protiv Majorke mu to nije prošlo, a još ga čeka i više utakmica nego Barselonu jer uskoro učestvuje na Svetskom klupskom prvenstvu.
Predrag Rajković - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
„Srpska hobotnica“ je srušila „kralja“ – a Tadić je ućutkao sve kritičare: „Dušan je najveći!“
Zbog svega navedenog, poraz na Majorki se čini istorijskim i zbog toga se analizira sve što je do njega dovelo. Pa tako i penal koji je Real imao u 60. minutu, kada je udarac Marka Asensija majstorski odbranio naš Predrag Rajković.
Navijače Reala začudilo je zašto je jedanaesterac na tako važnoj utakmici i to još dok je ekipa u minusu, izveo igrač koji nije član prve postave, a dok je na terenu bio i Brazilac Rodrigo, koji je poznat kao izvođač penala.
Odgovor je posle meča dao trener Madriđana Karlo Ančeloti.

„Zna se red za izvođenje penala. Prvo pucaju najbolji, Benzema i Modrić. Ako njih nema, a u tom trenutku ih nije bilo na terenu, onda ja odlučujem shodno tome ko igra. Obično bi izbor bio Rodrigo, ali sam odlučio da neće pucati on, nego Asensio. Razlog je jer je Brazilca jako potresao penal koji je promašio protiv Hrvatske na Mundijalu u Kataru“, objasnio je Ančeloti.

Iako je od tog četvrtfinala prošlo gotovo dva meseca, očito je penal koji je Rodrigo promašio protiv Hrvatske ostavio veliki trag na mladoj brazilskoj zvezdi. Rana eliminacija u Kataru je bila ogroman udarac za reprezentaciju Brazila, ali i za celu državu.
Posebno bolno osećao se tada Rodrigo, koji je u raspucavanju promašio prvi penal. Tačnije, obranio mu ga je Dominik Livaković. Nakon toga su sva četiri hrvatska igrača pogodila, a iskusni Markinjos, četvrti izvođač za Brazil, pogodio je stativu.
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
SPORT
Skandal trese Ostrvo – ruši se najveća fudbalska „monarhija“: „Ako ste lagali – nema prijateljstva!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala