- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sprema se bura u Evropi zbog bahatog Amerikanca: „Hajde da objasnimo šta stoji iza svega“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Neverovatan novac koji je američko rukovodstvo engleskog kluba Čelsi, na čelu sa vlasnikom Todom Belijem, potrošilo na pojačanja u prethodnom periodu preti da potpuno poremeti fudbal u Evropi, a žestoke kritike upućene su iz Španije.
U aktuelnoj sezoni Čelsi je potrošio 666,7 miliona dolara, dakle samo jedan klub, a ukupni trošak kompletne španske lige iznosi manje od 609 miliona dolara.
Generalni direktor španske La Lige Havijer Gomes izjavio je da UEFA mora da bude striktnija u praćenju poslovanja klubova iz Engleske.
„Jasno je da finansijska kontrola u Španiji dovodi do toga da klubovi La Lige dovode manji broj igrača nego klubovi Premijer lige. Hajde da obajasnimo šta stoji iza toga. Realnost je da mi u La Ligi želimo da klubovi troše samo onoliko koliko mogu da priušte i koliko mogu da zarade, dakle samo ono što su njihovi prihodi. Takođe je istina da vlasnici akcija u klubovima mogu da pomognu tako što će uložiti novac koji će biti potrošen na pojačanja, ali i to u određenim iznosima", izjavio je Gomes.
Objasnio je da je suština u tome da vlasnici klubova u Premijer ligi „dopinguju“ svoje klubove.
„Unose novac koji klub nije zaradio i ne može da zaradi i to stavlja klubove u rizičnu poziciju. Mi smatramo da je to varanje jer uvlači u ceo proces i ostale lige. Zahtevamo od UEFA da uvede novu finansijsku regulativu koja će onemogućiti vlasnicima da upumpavaju novac u klubove preko tačno određene granice“, naveo je Gomes.
Engleski klubovi su u januarskom prelaznom roku potrošili milijardu dolara, a posebno bizarno zvuči podatak da je Čelsi u januaru potrošio više nego svi klubovi danske Superlige u njenoj istoriji.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Predrag Rajković - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
„Srpska hobotnica“ je srušila „kralja“ – a Tadić je ućutkao sve kritičare: „Dušan je najveći!“
Partizan i Napredak - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
Razbijene glave, fudbal na ledu i jedan gol za pobedu Partizana u Kruševcu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala