- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Razbijene glave, fudbal na ledu i jedan gol za pobedu Partizana u Kruševcu

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićPartizan i Napredak
Partizan i Napredak - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana su pobedom startovali drugi deo sezone u Superligi, savladali su Napredak u gostima minimalnim rezultatom (1:0), po veoma lošim vremenskim uslovima.
Malo je nedostajalo da utakmica 20. kola Superlige bude odložena zbog zaleđenog terena, delegat je ipak dozvolio da se igra, a duel su obeležili brojni padovi, klizanje igrača, a sve se okončalo sa dve razbijene glave.
Najpre je čalmu morao da stavi domaći fudbaler Bojan Čečarić, a potom i bek crno-belih Aleksandar Filipović, ali na sreću nije bilo težih povreda po užasnom terenu.
„Ja sam izbrojao da su pukle četiri glave, žao mi je što su momci morali da igraju po ovakvim uslovima“, rekao je trener Partizana Gordan Petrić.
Delovali su domaći kao ozbiljniji rival, imali su terensku inicijativu, držali su loptu u posedu, ali nisu uspevali da napadnu na pravi način.
To je Partizan i iskoristio, u 62. minutu se zatresla mreža Napretka posle šuta Fusenija Dijabatea koji je zakačio Dejana Kerkeza i prevario golmana Nikolu Petrića, dobivši veoma čudan felš.
Bio je to prvi gol Francuza, koji igra za reprezentaciju Malija, u dresu Partizana kada je Superliga u pitanju.
Obe ekipe su imale po jednu veliku šansu do kraja utakmice, ali su lopte bile izbacivane praktično sa gol linije.
Partizan je ostvario 14 pobedu u sezoni, ima 46 poena na drugom mestu tabele, osam manje od prvoplasirane Crvene zvezde, dok je Napredak na 11. poziciji sa šest poena manje u odnosu na Radnički Kragujevac, prvu ekipu koja u ovom momentu ima poziciju za plej-of.
Standings provided by Sofascore
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala