- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Marakana se oprašta od Mihe: Zlatni lik na dresu Zvezde – i sjajan gest Vojvodine

© Foto: Skrinšot/RTS Šou program - Zvanični kanalSiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
Pratite nas
Sudbina je htela da baš Crvena zvezda i Vojvodina, dva bivša kluba Siniše Mihajlovića, odigraju na Marakani prvi meč posle gotovo tromesečne pauze. Ulaz na utakmicu 20. kola Superlige u subotu od 16 časova biće besplatan.
Na grudima crveno-belog dresa mesto je rezervisano za izvezeni lik Siniše Mihajlovića i to u zlatnoj pozadini, dok će na leđima stajati natpis: „Utakmica u čast Siniše Mihajlovića“ sa datum 4. februar 2023. godine.
Siniša Mihajlović koji je preminuo 16. decembra prošle godine u 53. godini posle trogodišnje borbe sa leukemijom, počeo je seniorsku karijeru u rodnom Borovu iz kojeg je 1988. godine stigao u Vojvodinu, kasnije u Crvenu zvezdu s kojom je 1991. godine postao prvak Evrope, kasnije i sveta.
Zato je Zvezda rešila da se u prvom meču posle najduže pauze u istoriji Superlige, prouzrokovane Mundijalom u Kataru od novembra do decembra, rešila da "otvori kapije" za utakmicu sa Vojvodinom na stadionu „Rajko Mitić“.
„Svako je barem jednom u trenutku svog života želeo da bude kao Miha - čvrst, ponosan i nepokolebljiv. Opet, kada se u jednačinu sa Mihom stavi Crvena zvezda onda je proizvod beskonačna emocija utkana u zidove Marakane. Zbog toga, Siniša Mihajlović ne ide bez Crvene zvede, a ni Crvena zvezda bez najboljeg izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala. Zato će utakmica protiv Vojvodine imati poseban značaj, gde će pune tribine našeg stadiona pozdraviti legendu Crvene zvezde i čoveka koji je u amanet ostavio nešto što nikada neće biti zaboravljeno“, navela je Zvezda u svom saopštenju.
Zlatni izvezeni lik na grudima, natpis na leđima i besplatan ulaz, ali to nije sve. I Vojvodina je pronašla divan i jedinstven način da se oprosti od svog levonog bombardera koji pre dolaska u Zvezdu osvojio titulu s „novosadskom starom damom". Naime, Vojovodina će takođe igrati u modifikovanim dresovima u čast Siniše Mihajlovića, čija će se slika naći pored grba, a posle utakmice svi dresovi biće stavljeni na aukciju. Novac od prodatih dresova biće prosleđen za lečenje dečaka Miloša Ćelapa iz Novog Sada koji boluje od opake bolesti - leukemije.
„Na utakmici protiv Crvene zvezde, Vojvodina će nastupiti u dresovima sa likom Siniše Mihajlovića, legendarnog člana druge šampionske generacije 'stare dame'. Time ćemo i na ovaj način odati počast našem velikanu i proslavljenom reprezentativcu, a posle meča, ovi dresovi će ići na aukciju, pri čemu će sav prihod od prodaje biti usmeren za lečennje malog Miloša Ćelapa iz Novog Sada, sedmogodišnjeg dečaka koji boluje od leukemije i kome je što pre neophodna transplantacija koštane srži“, stoji u saopštenju kluba sa stadiona „Karađorđe“.
Inače, Superliga je nastavljena u petak utakmicom Kolubara - Radnik u kojoj je domaći tim slavio minimalnim rezultatom.
Superliga, 20. kolo
Petar
Radnik - Kolubara 1:0 (0:0).
Subota
Radnički - Voždovac 13.00
Radnički Niš - Mladost 14.00
Crvena zvezda - Vojvodina 16.00
Spartak Subotica - Čukarički 18.00
Nedelja
Napredak - Partizan 14.30
Novi Pazar - TSC 16.30
Mladost - Javor 18.30
► Pogledajte emisiju Miljanov korner
Stadion Rajko Mitić – detalj pre početka utakmice između Zvezde i Rendžersa - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
SPORT
Ranjeni dečak sa Kosmeta biće gost Zvezde na utakmici u Mihajlovićevu čast
Alen Halilović - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
SPORT
Sunovrat „hrvatskog Mesija“ – pokušao je da otkrije „pravu istinu“
Marko Rakonjac - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
SPORT
Iz Rusije se vraća bez postignutog gola – i ide pravo u Zvezdu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala