- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sunovrat „hrvatskog Mesija“ – pokušao je da otkrije „pravu istinu“

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAAlen Halilović
Alen Halilović - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Bio je najmlađi golgeter u hrvatskoj ligi, postao je i najmlađi debitant u tamošnjem takmičenju, prozvan je „hrvatskim Mesijem“, ali sa 26 godina doživljava potpunu propast i ima neizvesnu budućnost. Alen Halilović je na dobrom putu da se upiše u red talenata koji nikada nisu dostigli svoj pun potencijal.
Halilović je rođen u Dubrovniku i blistao u mlađim kategorijama Dinama, a sa svega 16 godina je debitovao za seniorski sastav i to u velikom derbiju protiv Hajduka.
Dve godine kasnije Halilović je postao član Barselone, stekao je status buduće zvezde, potpisao je petogodišnji ugovor, ali je već posle dve sezone promenio klub i postao član nemačkog Hamburga.
Usledile su brojne selidbe, preko Milana je putovao kroz Lijež, Herenven, Birmingem i Reding, dok prošle godine nije usledio povratak u Hrvatsku i potpis za Rijeku, odakle je ove zime trebalo da ode u Aris.
Ali, od tog posla ništa, grčki klub je odbacio dogovor, a zbog svega se burno oglasio Halilović.
„Nakon svih laži koje sam pročitao, želim da pojasnim neke stvari. Nije istina da nisam prošao lekarske preglede, prošao sam ih. Prava istina je ta da nismo došli do dogovora jer klub nije ‘na papiru’ ispunio ono što smo se pre toga usmeno dogovorili“, naveo je Halilović.
Kako je istakao, on je stigao u Solun uveren da će potpisati dogovoreno,
„Nažalost, ljudi sa kojima sam seo za sto su promenili priču. Gospodin predsednik se nije ni pojavio, iako je on bio taj koji me je pozvao i iako sam ja radi toga što sam mu verovao raskinuo ugovor sa prethodnim klubom. Sve što sam naveo jasno pokazuje da ono nisu bili ozbiljni. Vreme će sve pokazati“, poručio je Halilović.
Dejan Stanković, sinovi Siniše Mihajlovića - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SPORT
Stankoviću i Sampdoriji preti Juventusov scenario – 11 miliona razloga za brigu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala