- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stankoviću i Sampdoriji preti Juventusov scenario – 11 miliona razloga za brigu

© Foto: Skrinšot/Arena sportDejan Stanković, sinovi Siniše Mihajlovića
Dejan Stanković, sinovi Siniše Mihajlovića - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Nevolja nikad ne ide sama! Fudbalski klub Sampdorija na čijoj klupi sedi Dejan Stanković i grčevito se bori za opstanak u Seriji A, sada je pred novim problemom. Naime, klub iz Đenove susrešće se sa oduzimanjem bodova, u slučaju da ne isplati zaostale plate fudbalerima i zaposlenima u klubu.
Prema pisanju medija sa Apenina, rok koji je stavljen pred standarnog člana prve italijanske lige je 16. februar. To je „deadline“ do kada Sampdorija ima prostora da isplati plate, a pominje se cifra od 11 miliona evra.
Problem je nestao zbog toga što je nekadašnji predsednik Sampe – Masimo Ferero, uhašen zbog finansijskih malverzacija i što u poslednje vreme bezuspešno pokušava da proda klub.
Reč je o dugu fudbalerima i radnoj zajednici za poslednji kvartal iz 2022. godine, odnosno plate za septembar, oktobar, novembar i decembar.
Italijanski mediji prenose da je za normalno funkcionisanje kluba, koji se grčevito bori za opstanak, i nalazi se na pretposlednjoj poziciji Serije A, potrebno između 35 i 50 miliona evra, ali su izuzetno male šanse da se obezbedi pomenuta suma.
Sampdorija koja se sprema za meč Moncom 6. februara na gostujućem terenu, sasvim sigurno će osećati pritisak zbog očajne finansijske situacije u kojoj se klub nalazi, a sat uveliko otkucava i velika je verovatnoća da će doživeti sudbinu Juventusa kojem je oduzeto 15 bodova zbog finansijskih malverzacija.
Klub iz Đenove pod komandom bivšeg trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića zabeležio je četiri uzastopna poraza i nalazi se na 19. poziciji sa svega devet bodova, dok poslednjeplasirani Kremoneze ima bod manje, a 18-plasirana Verona ima 13 bodova.
Specija koja je prva iznad zone ispadanja ima 18 bodova.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Enco Fernandez - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SPORT
Zlatno orlovsko gnezdo – samo za one sa najdubljim džepom
Andres Kolarado - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SPORT
Partizan jači za Kolumbijca – agresivnost i čitanje igre najjače oružje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala