- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stanojevićeva agonija u Turskoj – Španac bi mogao da preokrene stvari

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Partizana Aleksandar Stanojević
Trener Partizana Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Bivši trener Partizana Aleksandar Stanojević proživljava pravu agoniju na klupi turkog kluba Konjaspora. Četiri meča, isto toliko poraza, od čega tri u prvenstvu i to bez postignutog gola.
Takav epilog razbesneo je navijače Konje koji su posle poraza od fenjeraša Istanbula i to na svom terenu (1:0) besneli ispred stadiona i pravili haos.
Stvari su krenule nizbrdo po klub otkako je usledila pauza zbog Mundijala u Katarau. Konja je bila najprijatnije iznenađenje turskog šampionata i bila je pozicionirana na visokom trećem mestu.
Od 13. novembra Konja ima samo pobedu, dva nerešena rezultata i čak četiri poraza. Aleksandar Stanojević je u januaru stigao u klub, nasledio je Ilhana Paluta, ali je agonija nastavljena i šok-terapija nije uspela.
Novi udarac Stanojeviću i Konji zadao je Istanbul, koji je minimalnim rezultatom odneo ceo plan, a koban je bio autogol Karajela u 67. minutu.
Na svu muku, Konjaspor je odlučio da proda svog najboljeg igrača, u pitanju je bosanski vezista Amir Hadžiahmetović koji se preselio u Istanbul, potpisavši za Bešiktaš za 3,2 miliona evra. Konja će takođe ima 20 odsto od narednog transfera koji je oročen na četiri i po godine.
Ipak, nisu Stanojević i ostali u klubu sedeli skrštenih ruku, pa su se ekspresno bacili u potragu za pojačanjem i doveli su na pozajmicu Grka Andreasa Buhalakisa.
Konja i Stanojević znaju da moraju više i bolje i da im to nije dovoljno kako bi se trgli iz letargije u koju su upali, pa su se okrenuli dovođenju bivšeg asa Real Madrida - Špancu Isku.
On je trenutno slobodan agent i potpredsednik Konje je potvrdio da postoji inicijativa za njegov dolazak, kao i da su obavljeni pregovori.
Do tada, Stanojeviću koji je nanizao četiri neuspeha, zbog čega je morao da se izvinjava navijačima posle "šamara" od Istanbula, ostaje da pod hitno nešto učini i da promeni stvari u svoju korist, u suprotnom lako može da se dogodi da usledi prerani rastanak.
Da sve bude još gore Konju već u sledećem kolu očekuje jedno od najtežih gostovanja u Turskoj, s obzirom na to da idu na noge Fenerbahečeu koji je u prošlom kolu kiksnuo i remizirao sa Adanom (1:1), pa će sasvim sigurno pred svojim navijačima želeti da se iskupi i jurišaće na tri boda.
Konjaspor je pao sa treće na osmu poziciju, dok je Fenerbahče drugi sa 45 osvojenih bodova iza prvoplasiranog Galatasaraja koji ima šest bodova više.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Nemanja Vidić na humanitarnoj utakmici za Radovana Radakovića - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SPORT
Vidić napravio prvi korak ka predsedničkoj fotelji FS Srbije
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SPORT
Nova afera drma Italiju – Vlahović i Kostić se sele?
Dejan Stanković, sinovi Siniše Mihajlovića - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SPORT
Stankoviću i Sampdoriji preti Juventusov scenario – 11 miliona razloga za brigu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala