- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vidić napravio prvi korak ka predsedničkoj fotelji FS Srbije

© Foto : FK MiljakovacNemanja Vidić na humanitarnoj utakmici za Radovana Radakovića
Nemanja Vidić na humanitarnoj utakmici za Radovana Radakovića - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Ono o čemu se mesecima unazad spekulisalo, konačno je dobilo je i zvaničnu potvrdu – Nemanja Vidić ulazi u trku za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Proslavljeni as napravio je prvi i najvažniji, najteži korak i to nakon što je postao član Skupštine FSS, kao delegat Jedinstva iz Uba, saznaje Sportklub.
Na taj način otklonjena je i poslednja administrativna prepreka da Nemanja Vidić zakorači ka predsedničkoj fotelji na Terazijama 35.
Dugo se pričalo i polemisalo oko toga da li će se bivši as Mančester junajteda i Crvene zvezde uhvatiti u koštac s brojnim problemima i uključiti se u trku, a sada je i ta dileme razrešena.
Ogromnu podršku na putu ka imenovanju predsednika FS Srbije, Nemanja Vidić će imati u liku i delu svog imenjaka – Nemanje Matića, koji je aktuelni član Rome i finansijer jednog kluba sa Uba, a upravo će Ub stati uz Vidića.
Vidića je na putu da postane legitimni kandidat za predsednika FSS kočio statut FSS, ali su se u međuvremenu stvari promenile. U oktobru nije imao pravo, tada je jedini kandidat bio Nenad Bjeković, njegova inauguracija je odložena, posle čega se on povukao iz trke zbog pritiska navijača Crvene zvezde, koji su se oštro protivili da partizanovac bude prvi čovek srpskog fudbala. Sada više ne postoje prepreke da se bivši reprezentativac Srbije koji uživa ogroman ugled u svetu vrati u naš fudbal i pokuša da ga postavi na zdrave noge.
Da bi Vidić mogao zvanično da se kandiduje, mora da ima podršku najmanje pet od 85 delegata skupštine. Takođe, postoji i opcija da ga predloži neko od Superligaša ili fudbalskih regiona, poput FS Beograda, Istočne Srbije, Vojvodine ili Zapadne Srbije.
Vidić bi mogao na čelo FSS već u martu. Ipak, kako je ovo Srbija i kako je svašta nešto moguće, valjalo bi sačekati. Bar još malo...
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SPORT
Nova afera drma Italiju – Vlahović i Kostić se sele?
Andres Kolarado - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SPORT
Partizan jači za Kolumbijca – agresivnost i čitanje igre najjače oružje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala