- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakova prepreka za finale – Amerikanac sa asom na tribinama

© AP Photo / Aaron FavilaTomi Pol
Tomi Pol - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
Novak Đoković će za plasman u finale Australijan opena igrati protiv... Tomija Pola?! Iznenađujuće, u najmanju ruku. Da je prvo ili drugo kolo, pa i da razumemo. Ali u polufinalu? Amerikanac je napravio senzaciju. A mnogi ljubitelji tenisa u Srbiji nisu ni čuli za njega. Ko je Novakov sledeći rival?
Naravno, ovo mu je najveći uspeh u karijeri. Polse prvi put plasirao u polufinale Gren slema, i to je prvi put posle 13 godina da će Amerikanac igrati u ovoj fazi jednog od četiri najveća turnira. Prvi put od Endija Rodika.
Toliki je uspeh napravio Pol.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
SPORT
Beloruskinja stala uz Novaka – „Kakve to ima veze sa njim?“
Amerikanac ima 25 godina, rođen je na Floridi, igra desnom rukom kao i dvoručni bekhend. Do sada je najdalje stigao do četvrte runde Vimbldona, ali sada igra tenis života.
Pol je u juniorskom tenisu stigao do pozicije tri, a u seniorskom tenisu je stigao do broja 28. U karijeri je već imao neke velike skalpove i moraće Novak da bude jako oprezan.
Amerikanac je već tukao Rafaela Nadala, Aleksandra Zvereva i Karlosa Alkarasa.
© AP Photo / Ng Han GuanNovak Đoković – Aleks De Minor
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Interesantno je da je Pol sjajan u kretnjama po terenu, brz je, odličan je na šljaci na kojoj je i odrastao u Severnoj Karolini. Međutim, najveći uspeh napravio je na betonu, što i nije tako čudno za američke igrače.
Jedan detalj na koji Novak treba da obrati pažnju: igra na mreži. Pol voli da izlazi na mrežu i da se nadmudruje sa protivnicima, neretko i da ih nadigrava u svojim malim „igricama“.
„Video sam ga u svlačionici, rekao mi je samo 'čestitam'. Mislim da smo nekada trenirali, ali nikada nismo igrali jedan protiv drugoga. Očigledno mu prija Australija, ali ja igram svoj najbolji tenis i ovo je dobar tajming za mene", poručio je Tomi Pol na konferenciji za medije pred sudar sa jednim od najboljih tenisera u istoriji.
Novak poznaje gotovo sve igrače na turu, tako i Tomija Pola.
„Gledao sam Tomija Pola, neko vreme je na Turu. Igra turnir života. Kompletan teniser – čvrst bekhend, može da uđe u teren i da diktira forhendom, izvrsna tehnika servisa kojom može da pogađa sve tačke”, rekao je Novak Đoković.
Potom je i primetio da su Amerikanci bili jako dobri u Australiji, uključujući tu i Pola.
„Za naš sport je značajno da igrači iz SAD beleže dobre rezultate. Neki od najvećih turnira se održavaju u toj zemlji, tako da i teniseri i teniserke iz tih krajeva imaju velik iznačaj. Amerika je kroz istoriju proizvodila velike igrače, a sada imaju barem četvoricu mladih, talentovanih tenisera i to je sjajno”, kaže Srbin.

Pol ima opasnog trenera

Dok je Novak Đoković odgovarao na pitanja DžimaKurijera posle meča sa Andrejem Rubljovim, mnogima je promakla interesantna rečenica u kojoj je Srbin pohvalio trenera svog narednog protivnika.
Radi se o Bredu Stajnu, iskusnom stručnjaku koji je 1993. godine vodio upravo Džima Kurijera do titule na Australijan opena, a sada je trener Tomija Pola.
Novak Đoković Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
SPORT
Sramota Amerikanca! Novak mu prišao, a on okrenuo glavu /video/
U karijeri je radio i sa Andrejem Medvedevim, Mardijem Fišem, Sebastijanom Grožanom kao i Kevinom Andersonom.
Pol je već obezbedio ulazak u TOP 20 svetskog tenisa, a do polufinala je redom bio bolji od Jana Lenarda Štrufa, Alehandra Davidoviča Fokine, Džensona Broksbija, Roberta Bautistu Aguta i Bena Šeltona.
Ali... U polufinalu ga čeka najbolji.
Novak Đoković – Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Đoković pobedio Rubljova za jubilarno polufinale Australije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala