- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sramota Amerikanca! Novak mu prišao, a on okrenuo glavu /video/

© AP Photo / Kin CheungNovak Đoković Mateo Beretini
Novak Đoković Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
Pratite nas
Kada je Novak Đoković pobedio Frensisa Tijafoa prišao je ostatku tima Sveta na Lejver kupu kako bi se pozdravio sa svim igračima, ali Tomi Pol je vešto izbegao rukovanje. Iako razlog nije jasan, na snimku se jasno vidi da Amerikanac gleda u srpskog asa, ali u trenutku njegovo prilaska okreće glavu.
Postoje igrači na turu koji nemaju lepe reči za Novaka Đokovića, ali su u manjini zbog toga što srpski as neprestano radi na tome da pomogne svakom kolegi i gaji poštovanje prema svakom rivalu.
Iako je Lejver kup osmišljen upravo kako bi zbližio tenisere i napravio ekipni od individualnog sporta, neki igrači nisu mogli da ispoštuju tu ideju.
Tomi Pol gledao je meč Novaka Đokovića i Frensisa Tijafoa, i jasno gledao direktno u srpskog asa u trenutku kada je Novak pobedio i krenuo ka klupi kako bi pozdravio protivničku ekipu.
U momentu kada je Đoković prišao teniserima, Pol mu je okrenuo leđa!
Scena nije bila odmah primećena, ali kada se malo duže zagleda u snimak jasno je kao dan da je Amerikanac iz nekog razloga hteo da izbegne rukovanje sa jednim od najvećih tenisera svih vremena.
Pol u karijeri nijednom nije igrao protiv Novaka, a ove godine na Mastersu u Montrealu oduševio je pobedama nad Karlosom Alkarasom i Marinom Čilićem.
Iako će ostati nejasno zbog čega Amerikanac nema poštovanja prema Đokoviću, može da se vidi da je Pol još pre dve godine pokazivao nepoštovanje.
Kada je Novak diskvalifikovan sa US Opena zbog slučajnog pogotka lopticom u pomoćnog sudiju najpre se javio Nik Kirjos koji je tada bio vodeći Novakov kritičar.
Tada je Australijanac na društvenoj mreži postavio ironičan komentar i upitao kakva bi njega kazna stigla da je uradio istu stvar, da bi se među prvima javio Pol.
„Tebe ćemo morati da vadimo iz zatvora ako to uradiš“, napisao je ironično Amerikanac.
Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
SPORT
Neverovatna scena sa Lejver kupa: Novak i London molili Federera da odustane od penzije
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
SPORT
Novak može da prošeta do polufinala Tel Aviva! Dobar žreb za srpskog asa
Novak Đoković Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
SPORT
Oduševljeni Federer prišao Novaku tokom meča: „Savršeno je“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala