- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Beloruskinja stala uz Novaka – „Kakve to ima veze sa njim?“

© AFP 2023 / BRENTON EDWARDSNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
Drugi put u samo nekoliko dana Viktorija Azarenka je osetila potrebu da zaštiti Novaka Đokovića. Beloruskinja apeluje da se prekine sa hajkom na Srbina koja se vodi preko oca Srđana.
Podsetimo, Novakov otac se posle četvrtfinalnog susreta sa Andrejom Rubljovim ispred Rod Lejver arene pojavio u društvu navijača ogrnutih u rusku trobojku, od kojih je jedan nosio majicu sa slovom „Z“, dok je sam Đoković senior uzviknuo „Živeli Rusi“.
U zapadnim medijima je sve predstavljeno kao politički angažman, čak su i neki teniser i zvaničnici zahtevali od organizatora da upozori Novaka Đokovića da je takvo ponašanje njegovog oca neprihvatljivo, ali Azarenka s obzirom na iskustvo ovakve poteze tumači kao ometanje sportiste.
„Ne znam kakve veze incident u kome je bio Srđan Đoković ima sa Novakom. Ovakve stvari nemaju dodirnih tačaka sa teniserima, a neko ih konstantno uvlači u ove priče. Šta je cilj?“, zapitala se Azarenka na konferenciji za medije posle eliminacije do Elene Ribakine u polufinalu Australijan opena.
Priznaje Beloruskinja da nije ni znala šta se desilo dan ranije, sve dok pred duel sa Ruskinjom nije dobila objašnjenje.
„Radnik obezbeđenja, koji me prati na trening svaki dan, a koga godinama poznajem, prepričao mi je šta se desilo kad sam ga pitala“.
Nastavila je da se iščuđava.
„Ne znam stvarno šta želite od nas, tenisera i teniserki, da uradimo po tom pitanju. Hoćete da pričamo o tome? Šta bi onda bila poenta ako se ta tema kontinuirano poteže. Zato bi trebalo više sebe da preispitate, a ne mene“.
Dva dana ranije Viktorija je prvi put stala u odbranu Đokovića dok su mnogi sumnjali da folira povredu zadnje lože. Čak je i sam Novak rekao da se samo njegove povrede preispituju, a drugi igrači kad prijave da im nešto fali niko ih više ne zapitkuje.
„Znate li šta se meni dogodilo pre deset godina? Ista ova stvar. Bio je to jedan od najtežih perioda kroz koje sam prošla u karijeri, usled načina na koji su me tretirali i što sam morala da objašnjavam svakodnevno da sam zaista povređena, a ljudi mi nisu verovali. Zato razumem Novakove reči. Postoji neverovatna želja da se piše o zlikovcima i herojima, ali mi nismo ni zlikovci, ni heroji, već obična ljudska bića koja, poput drugih, prolaze kroz slične stvari“.
© AP PhotoViktorija Azarenka
Viktorija Azarenka - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Viktorija Azarenka
„Postoje pretpostavke i prosuđivanja, ali komentari o nama su s... , jer niko ne želi da sagleda širu sliku. Nebitno koliko puta sam ponovila svoju stranu priče, nikad u nju nisu poverovali. Zato mi je smešno da govorim o tome. Trebalo mi je deset j... godina da to prebolim. I sad sam konačno uspela“.
Novak Đoković – Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
SPORT
Amerikanac ima recept kako pobediti Novaka: „Otrovati ga“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
SPORT
Drama u Australiji zbog zastave sa Putinovim likom, oglasio se i ukrajinski ambasador
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
SPORT
Skandal! Australija preti Novaku zbog zastave sa Putinovim likom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala