- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drama u Australiji zbog zastave sa Putinovim likom, oglasio se i ukrajinski ambasador

© AP PhotoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
Ukrajinski ambasador za Australiju i Novi Zeland Vasil Mirošničenko, oštro je reagovao na fotografisanje Srđana Đokovića sa ruskim navijačima i istakao je njegov postupak „prevršio meru i da je sramotan“.
Fotografija i snimci koji su napravljeni posle Novakovog meča protiv Andreja Rubljova, ruskog tenisera, stigla je i do Vasila Mirošničenka, ukrajinskog ambasadora za Australiju i Novi Zeland koji je uputio oštru poruku.
„Ovo je prevršilo meru. Među srpskim zastavama nalazi se: ruska zastava, Putin, simbol takozvane zastave Donjecke Narodne Republike. To je takva sramota“, napisao je Mirošničenko na društvenim mrežama.
Buru je podigao i Aleks Dolgopolov, ukrajinski teniser, koji je bio još grublji.
„Apsolutno odvratno. Oni su rekli da politiku treba držati dalje od sporta. Ovi ljudi nemaju apsolutno nikakvog razloga da budu na teniskim turnirima, uključujući oca Novaka Đokovića, ako otvoreno hvale genocidni režim Rusije“, napisao je Dolgopolov.
Ruski navijači koji su ispred Rod Lejver Arene isticali zastavu Rusije i DNR su uhapšeni, potvrdili su iz Teniskog saveza Australije i policije.
Teniski savez Australije zapretio je Novaku Đokoviću i njegovoj porodici i zatražili su da se srpski teniser i njegov tim suzdrže od političkih izjava zbog toga što je Srđan Đoković sa ruskim navijačima pevao „Živela Rusija“.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
SPORT
Skandal! Australija preti Novaku zbog zastave sa Putinovim likom
Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Ko to tamo sumnja, a ko ignoriše – Đoković kao večiti „kamen u cipeli“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala