- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko to tamo sumnja, a ko ignoriše – Đoković kao večiti „kamen u cipeli“

© AP Photo / Kin CheungRodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal
Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Debata o tome ko je najbolji teniser sveta će verovatno trajati još neko vreme, ta pozicija je godinama unazad bila predodređena za dvojicu zapadnjačkih favorita, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali se za sve to sada pita samo Novak Đoković. I, čini se, da to nikako ne prija njegovim najvećim rivalima.
Jedan ga (indirektno) napada, drugi ignoriše.
Đoković nedavno je oštro komentarisao činjenicu da ljudi sumnjaju u njegovu povredu, a da se potpuno drugačije ponašaju kada su neki drugi igrači u pitanju. I u svemu se prozvanim našao Toni Nadal, stric i dugogodišnji trener Rafaela Nadala. Slučajno ili ne, procenite sami. A zbog svega i „udario“ na Novaka u svojoj kolumni.
Toni je napisao kolumnu za španski list El Pais gde je istakao da Novakne treba da bude iznenađen što sumnjaju u njegovu povredu.
„Ja sam razumeo da se to drugi teniseri odnosi na Rafu. Jer je on jedini od tih ostalih ko je povređen, a ko je takmac za titulu. Godinama gledamo povrede koje imaju iminentan efekat na Rafino zdravlje. Nije mogao nekada da završi mečeve. Kada je Novak u pitanju, to je drugačije. Ne kažem da lažira povrede, ali je normalno da sumnjam u njega posle mečeva protiv De Minora i Dimitrova“, rekao je Toni Nadal.
Inače, Toni Nadal je rekao da je samo RafaNadal bio povređivan od tenisera koji se bore za titule, ali treba reći da su povrede u poslednje vreme imali i Karlos Alkaras, prvi teniser sveta, kao i Aleksandar Zverev, dok je Dominik Tim redovno povređen, a tu je i Endi Mari koji igra sa veštačkim kukom, te da je i sam RodžerFederer priveo kraju karijeru zbog povreda.
Ipak, pored svega Toni je razumeo da se radi o Nadalu. Dakle, tako stoje stvari kada je Nadal i njegovo okruženje u pitanju.
A, kako je sa Rodžerom Federerom?
Izgleda da ni njemu nije baš prijatno što Novakgotovo nezaustavljivo ide ka istorijskom mestu broj jedan, ako već tamo nije stigao.
Novak je posle meča protiv Andreja Rubljovapokazao pozitivnu emociju ka Rodžeru Federeru, tražio je da mu Rod Lejver arena aplaudira i istakao da je Švajcarac jedan od najvažnijih igrača u istoriji tenisa.
Sa druge strane, Rodžer mu se nije javio od Lejver kupa i zvaničnog penzionisanja.
„Nismo se čuli od Lejver kupa, nismo u tom smislu napredovali u tom odnosu. Možda će to biti drugačije u budućnosti. Ne znam. Da li ostao ovakav odnos ili se promenio, moje poštovanje i divljenje prema njemu se neće promeniti, zbog svega onoga što je on uradio za naš sport. On je jako uticao na to da smo danas ovde gde jesmo. Iskoristio sam priliku u toj interakciji sa Kurijerom da ga spomenemo i da mu pošaljem poruku“, rekao je Nole.
Dakle, sa Novakove strane samo lepe reči.
Sa Novakove strane samo najbolji tenis na svetu, iako ima 35 godina.
Izgleda da to mnogima smeta...
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Andrej je završio u suzama – čuveni trener najbolje opisao Novakovu taktiku: „Hajde, ne bojim se!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala