- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vilander ućutkao kritičare: Smešno je optuživati Novaka

© AFP 2023 / CHRISTOPHE SIMONBivši najbolji teniser sveta Mats Vilander
Bivši najbolji teniser sveta Mats Vilander - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Pred početak meča Novaka Đokovića i Andreja Ruboljva odjavljujući se iz studija „Eurosporta“, Mats Vilander, bivši broj jedan, poručio je svima koji sumnjaju u to da je srpski teniser povređen da su takve tvrdnje „smešne“.
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, stigao je na Australijan open sa povredom zadnje lože koja ga je mučila sve do osmine finala kada po prvi put nije osetio bol.
Zbog ubedljive pobede nad Aleksom de Minorom, australijski mediji i javnost počeli su da sumnjaju u Novakovu povredu, a za sve oni koji tvrde da srpski teniser laže poruku je imao Mats Vilander.
Pratite uživo meč Đoković i Rubljova

„Moram da kažem nešto u vezi sa pričama o Novakovoj povredi. To je ludo, to je smešno da sumnjate, zašto gubiti energiju na takve priče, naravno da oseća bol, naravno da je povređen, jedina bitna stvar je da može da igra tenis. Nema šanse da želiš da protivnici saznaju da si povređen. Zato Novak i igra kraće poene. Meni je to nebitna stvar potpuno“, bio je jasan Vilander koji i sam često nije bio na Novakovoj strani, ali je ovoga puta želeo da kaže istinu.

Novak je na konferenciji posle meča protiv De Minora otvoreno govorio o tvrdnjama da lažira povredu i bio malo i ljut jer kako je istakao njegovim kolegama se uvek veruje,a samo njemu ne. Mnogi su to okarakterisali kao direktan napad na njegovog najvećeg rivala Rafaela Nadala.
Srpski as povredio se tokom polufinalnog meča protiv Danila Medvedeva na turniru u Adelejdu, ali je uspeo ne samo da pobedi Rusa već i osvoji trofej.
Novak Đoković – Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Đoković pobedio Rubljova za jubilarno polufinale Australije
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
Bez brige – sve ide na Novakovu vodenicu
Tomi Pol - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Amerikanac posle baksuznih 13 godina obradovao svoju zemlju – u polufinalu čeka Novaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala