- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac posle baksuznih 13 godina obradovao svoju zemlju – u polufinalu čeka Novaka

© AP PhotoTomi Pol
Tomi Pol - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
U američkom derbiju iskusniji Tomi Pol sprečio je novu senzaciju mladog Bena Šeltona i plasirao se u polufinale Australijan opena rezultatom 7:6, 6:3, 5:7, 6:4. Za mesto u finalu Pol će igrati protiv boljeg iz duela Novak Đoković – Andrej Rubljov.
Po prvi put u karijeri Tomi Pol će igrati u polufinalu jednog Grend slema, a do tog podviga stigao je posle pobede nad mladim Benom Šeltonom koji je jedno od najvećih iznenađenja turnira.
Pored toga što Pol igra prvo Grend slem polufinale u karijeri, on je i prvi Amerikanac posle 13 godina koji se plasirao u polufinale na Australijan openu. Poslednji je do najbolje četvorke stigao Endi Rodik 2010. godine.
Prvi set protekao je bez brejka uz samo jednu priliku za oduzimanje servisa protivniku koju je propustio Pol.Po prvi put Šelton je izgubio servis u samoj završnici taj-brejka, a Pol je tu prednost uspeo da pretvori u set.
Imao je mladi Ben priliku da se vrati u petom gemu drugog seta, ali je ispustio dve brejk šanse, da bi Pol u nardnom gemu to kaznio i kasnije lako potvrdio brejka za veliku prednost od 2:0 u setovima.
Ni treći set nije krenuo dobro po Šeltona, najpre je u trećem gemu mrao da odbrani četiri brejk lopte, a onda mu je u sedmom gemu sunarodnik oduzeo servis gem. Međutim, Šelton je izborio šansu i uspeo da vrati brejk,a potom iznenadio i još jednom oduzeo servis Polu čime je smanjio razliku u setovima.
Međutim, pad u igri Tomija Pola bio je kratkog daha jer je na startu četvrtog seta odmah oduzeo servis Šeltonu koji do kraja seta nije uspeo da dođe do brejk lopte.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Novak Đoković – Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Đoković pobedio Rubljova za jubilarno polufinale Australije
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Novak se pita – „vaskrsli“ Rus stoji mu na putu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
Bez brige – sve ide na Novakovu vodenicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala